В середу на засіданні уряду прем'єр-міністр України Віктор Янукович дав своїм підлеглим доручення сформувати спеціальні групи, які поїдуть по регіонах, і перевірятимуть, як нараховуються субсидії для оплати послуг ЖКГ. Про це передає кореспондент ForUm’у.

Янукович підкреслив, що надходить дуже багато скарг від людей «щодо бюрократичної тяганини» під час оформлення субсидій.

Прем'єр нагадав, що уряд створив комісію на чолі з віце-прем'єр-міністром з питань комунального господарства Володимиром Рибаком, яка займалася питаннями субсидій.

«Одним з важливих напрямів нашої програми стала окрема програма захисту людей, в цій ситуації ми розробили механізми, ми передбачили в бюджеті майже 5 млрд. грн. і в січні почали вже виплачувати», - відзначив глава уряду.

Янукович заявив, що в той же час не всі громадяни знають, як отримати субсидії. Звертаючись до віце-прем'єра Рибака, він повідомив, що просив «випустити інформаційні матеріали – ролики», щоб у кожному регіоні знали, як отримати субсидію для оплати послуг ЖКГ.

Янукович нагадав віце-прем'єр-міністру з соціальних і гуманітарних питань Дмитру Табачнику, що в його обов'язок входило забезпечення людей інформацією з цього питання.

Глава уряду розповів, що більшість підприємств житлово-комунальної сфери вже переглянула тарифи згідно з останньою постановою уряду. «А тих, хто цього не зробив, нам потрібно перевірити і примусити їх негайно виконати розпорядження уряду», - заявив він.

Янукович проінформував, що цього року 1,5 млн. сімей отримають субсидії, що в 2,5 рази більше, ніж в 2006 році. Глава уряду відзначив, що необхідно прослідкувати за тим, як видаються субсидії. «І я вважаю, що необхідно потурбуватися і про те, хто живе в приватних будинках, тих, хто має право на субсидію, але її ще не отримали», - заявив він.

На думку прем'єра, необхідно підвищити платіжну дисципліну в регіонах. «І через те, що сьогодні деякі керівники місцевих адміністрацій саботують це питання нам необхідно зробити висновки. І я просив би також Генеральну прокуратуру розібратися і підняти рівень відповідальності», - сказав Янукович. За його словами, не можна допустити, щоб відповідальність була на рівні 20%.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

387