У середу прем'єр-міністр України Віктор Янукович почав засідання Кабінету міністрів з найгостріших питань. Про це передає кореспондент ForUm’у.

Звертаючись до своїх підлеглих, глава уряду заявив: «Ми з вами дуже багато часу присвятили роботі по ситуації, яка склалася у зв'язку з підвищенням тарифів минулого року. Ви знаєте, що працювала дуже серйозна робоча група і окремо працювала група Генеральної прокуратури. Тому я хотів би висловити думку і власну і наших колег, які займалися цим питанням. Я хочу підкреслити, що ми не допустимо, щоб нечисті на руку ділки наживалися, штучно завищуючи тарифи на житлово-комунальні послуги».

Янукович відзначив, що коли уряд готував перевірку щодо доцільності підвищення тарифів, він був упевнений, що перевірка покаже, що насправді відбулося.

Прем'єр навів приклад того, як штучно завищувалися тарифи: «Наприклад, у Херсоні людям нараховують платежі, беручи тарифи, прямо кажучи, зі стелі, тому що тарифи встановлюють без економічного обґрунтовування, ставлять цифри навмання, про всяк випадок, завищуючи у декілька разів розміри використання тепла, електроенергії, води».

Говорячи про столицю України, Янукович нагадав, що робоча група на чолі з першим віце-прем'єр-міністром Миколою Азаровим перевіряла обґрунтованість підвищення тарифів на послуги ЖКГ. «Коли ми зустріли таке протистояння ми не розуміли, чому це так», - підкреслив глава уряду.

На думку Януковича, місцева влада недоцільно підвищувала тарифи тому, що «всі чули крик опозиції, що уряд Януковича підвищив тарифи, свідомо штовхаючи людей на протистояння».

Прем'єр пообіцяв, що «урядовцям не буде ніяких привілеїв». «Ми жорстко наводитимемо лад, не дивлячись на партійні прапори», - сказав глава уряду і, звертаючись до своїх підлеглих, завив: «Якщо наші з вами однопартійці попадуться, ми ще суворіше будемо з них питати. Ми не дозволимо, що б людей морочили».

Він підкреслив, що членам уряду необхідно поїхати в регіони і перевірити, як нараховуються пільги і субсидії українцям для оплати послуг ЖКГ.

Янукович дав доручення представникам правоохоронних органів і генеральної прокуратури особисто його інформувати по всіх злочинах, які виникають у житлово-комунальному господарстві. «Коли ми готувалися до зими, поважні колеги, ми з вами обговорювали це питання, і я обіцяв, що за підсумками опалювального сезону будуть зроблені висновки і дуже жорсткі. Думаю, дехто не досидить на своєму службовому місці до кінця цієї зими, і нам потрібно це з вами швидко виправити. Я впевнений в тому, що весна переможе насправді, не так, як хтось собі уявляє, вона переможе з порядком, яким ми наводитимемо. Вона переможе і в регіонах, і в центрі», - запевнив членів уряду Янукович.

Прем'єр пообіцяв, що на наступному розширеному засіданні уряду обговорюватимуться ситуація в ЖКГ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

420