Міністр оборони РФ Сергій Іванов вважає, що зараз можна говорити про стабілізацію і навіть поліпшення відносин між Росією і Україною в питанні базування Чорноморського флоту. Про це він заявив під час свого виступу в рамках «урядового часу» на засіданні Держдуми.

Міністр оборони відзначив, що угода по ЧФ діє до 2017 року, що буде після цього, він повідомити не зміг: «Я не ясновидець, але потрібно бути готовими до будь-якого розвитку подій», – відзначив міністр, передає «Новий Регіон».

Протягом останніх трьох років будуються пункти базування військового флоту на Північно-Кавказькому узбережжі Чорного моря. Щорічно туди вкладається 1 млрд. рублів. Поки йдеться про Новоросійськ, відзначив Іванов, але база, яка там будується, призначається не для тих кораблів, які зараз стоять у порту Севастополя, а для тих, у кого немає свого пункту базування, для «безгоспних суден»

Питання про подальше будівництво пунктів базування розглядається, але поки конкретного рішення по ньому немає, повідомив міністр оборони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

461