В Сімферополі з'являться нові зливові грати, виготовлені з натуральної сировини. Про це на сьогоднішній оперативній нараді в сімферопольському виконкомі повідомив начальник «Бюро дорожнього нагляду» Валерій Лунгол.

За його словами, до складу нових грат входитимуть відходи від переробки насіння соняшника, проса і гречки. «Натуральні компоненти роблять такі грати більш стійкими до тиску транспорту», – говорить Лунгол.

Який відсоток натуральних компонентів у новому виді грат начальник БДН не знає, але спростовує можливість їх поїдання водяними щурами і іншими гризунами. «Грати пройшли необхідну сертифікацію», – запевнив Лунгол, передає «Новий Регіон».

Перша партія з 120 зливових грат прибуде до Сімферополя в лютому. За вартістю дана продукція буде в два рази дешевша, ніж грати, які раніше використовувалися з скловолокна.

Минулого року в місті було викрадено більше 350 чавунних кришок від каналізаційних люків і більше 2 тисяч зливових грат. Придбання нового люка коштує міському бюджету 420 гривень, зливових грат – 350 гривень.

Примітно, що хвиля розкрадання грат і люків раптово захлеснула Сімферополь після приходу в мерію нової команди. Розкрадачі діють зухвало, часом здається, що працює добре скоординована команда. Без зливоспусків, зокрема, минулого року залишилася і вулиця, що проходить під вікнами Радміну автономії, яка цілодобово охороняється.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

410