Пропонуємо вам вибрані цитати українських політиків з 22 по 29 січня.

«Я можу зрозуміти емоції в коаліції, про те, що через дрібну помилку, через неуважність такі речі виникають. Але ця неуважність все ж таки була, і правові наслідки вона спричиняє. Я не зрозумію таких дій, оскільки це вдарить потім і по тих, хто це ініціює, рано чи пізно. Якщо хтось думає, що він сьогодні всесильний, то всесильність не буває вічною, навіть якщо він сьогодні в неї вірить», - народний депутат Юрій Ключковський про підписання спікером ВР закону про Кабмін.

«Сьогодні, на жаль, в таку війну, де каменя на камені не залишилося у представників вищих гілок владі, залишається надія на те, що наш Конституційний Суд буде незаангажований, і він може повернути країну в русло конституційності і законності. Мороз намагається прикритися рішенням комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики і місцевого самоврядування, в якому я працюю, нібито давши якесь термінове доручення . Це ніщо інше як суєта Мороза, а, може, і його сумніви», - народний депутат Анатолій Матвієнко про доручення спікера провести термінове засідання цього парламентського комітету щодо наявності правових підстав для введення в дію закону про Кабмін.

«Ющенко за рік з демократа перетворився на Туркменбаши», міністр транспорту і зв'язку Микола Рудьковський про Президента.

«Словесні ескапади пана Миколи швидше підходять базарним тіткам, ніж високопоставленому державному чиновнику. Чиновнику, стосовно якого Прем'єр-міністр розпорядився провести службове розслідування за перевищення повноважень, сьогодні слід подумати про правдиве пояснення суспільству своїх вчинків. Натомість Микола Рудьковський вдався до брехливих заяв і недоречних аналогій. Йому варто ретельніше підбирати слова, якщо він говорить про будь-яку людину. І особливо коли йдеться про першу особу в державі», – голова Секретаріату Президента України Віктор Балога вважає неприпустимою лексику і тональність висловлювань міністра транспорту і зв'язку Миколи Рудьковського щодо Президента України.

«Вся ця абсолютно незграбна невміла кампанія, розв'язана навколо нібито технічної помилки, яка була допущена секретаріатом Верховної Ради, не варта бурі не те що в склянці, а в ложці води», - віце-прем'єр з гуманітарних питань Дмитро Табачник про технічну помилку в тексті закону «Про Кабінет Міністрів».

«Репутацію СБУ сильно підмочують публічні інтриги і перманентний «злив» внутрішньої інформації. Ми не слухали спікера. Наша вина швидше в тому, що ми цьому неподобству не запобігли. Витік секретних відомостей — серйозний скандал і привід для ретельного розслідування. Присікати це треба жорстко і швидко. Потрібно якнайшвидше прокрити завісу таємничості і працювати над захистом безпеки, не криючись, не шифруючись, але і не базікаючи зайвого», - заступник голови СБУ Геннадій Москаль про прослуховування спікера ВР.

«Ющенко – це просто красень–президент в Чехії, в Австрії, але Україні не потрібен такий Президент...», - Харес Юссеф, екс-радник Президента України про Главу української держави.

«…З іншого боку, політологи, журналісти і культурознавці, що беруться авторитетно просвіщати нас стосовно тонкощів конституційних і законодавчих процедур затвердження, офіційного обнародування і набрання чинності Законом «Про Кабінет Міністрів України». Це при тому, що розуміють вони в цьому не більше ніж, вибачте на слові, свиня в апельсинах. Що ж до нісенітниці, яку верзуть різного роду горе-юристи, – то її категорично не можна слухати. Необхідно керуватися Конституцією. Інакше все закінчиться правовим хаосом. В якому, як відомо, затишно почуваються різного роду пройдисвіти, але, повірте, вкрай некомфортно жити нам з вами», - народний депутат України Сергій Ківалов про ситуацію навколо закону про Кабмін.

«Мені цікаво, яких би ще ви хотіли бачити героїв. Я буду перейменовувати за допомогою Київради. Наприклад є вулиці Танкова, Бойова. Це вже не смішно», - київський міський голова Леонід Черновецький про нові пам'ятники і перейменування вулиць.

«Через п'ять років ви побачите блискучий рейтинг, але я заздалегідь оголошую, що я не буду балотуватися на нових виборах», - Черновецький про свої плани на майбутнє.

«Я – романтик, але є ще сила волі. Два роки в МВС навчили мене бути романтиком з сильними кулаками, щоб захищати свої ідеали», - колишній міністр МВС Юрій Луценко про себе.

«Колесников повернувся на милицях, у нього перелом, вже 15 або 20 днів. Коли два роки тому я сам зламав ногу, катаючись на лижах, то «Шахтар» успішно виступив в Кубку УЄФА. Думаю, після того, що сталося, ми забезпечили вихід в наступне коло Кубка УЄФА. Тепер вирішуємо, кого посилати наступним кататися на лижах. Наступним, очевидно, вже поїду я», - народний депутат Ринат Ахметов.

«В нашій політиці є люди, які не соромляться демонструвати свій низький рівень культури і вульгарність, але від міністра оборони Гриценка подібного казусу не чекав. Все-таки людина в чині полковника, любить поговорити про честь офіцера, вчилася в США. Хіба американський полковник і міністр оборони при повному розумі і тверезій пам'яті дозволив б собі в таких виразах висловлюватися про голову найвищого законодавчого органу, вибраного до парламенту сотнями тисяч громадян країни? З цілого ряду причин доводиться зробити висновок, що міністр був або в нетверезому стані, або в стані помутніння розуму», - народний депутат Ярослав Мендусь звертається до прем'єр-міністра і Міністерства оборони з проханням надати офіційні пояснення за фактом образ з вуст міністра оборони Гриценка на адресу голови Верховної Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

982