Архітектурно-містобудівна рада прийняла схему розміщення багатоповерхових паркингів до 2020 року. Для будівництва наземних і підземних паркингів планується виділити 94 земельні ділянки, 26 з яких вже визначені, повідомила прес-служба КМДА, посилаючись на першого заступника голови КМДА Дениса Басса.

За його словами в центральній частині міста планується побудувати невеликі підземні паркинги, на периферії - підземно-надземні, а біля великих транспортних вузлів - паркинги, які розвантажать столичні дороги. Зараз столичні паркинги розраховані на 230 тисяч машиномісць. А після будівництва таких багатоповерхових стоянок їх стане вже 350 тисяч.

За інформацією Басса, деякі з названих ділянок розташовані поряд з потужними магістралями і в центральній частині міста. Зокрема, підземні паркинги облаштують під Михайлівською і Поштовою площами, на вулицях Володимирській, Трьохсвятительській, Глибочицькій, Богдан Хмельницького і на Кудрявському узвозі. Також планується створити паркинги під бульварами Шевченка і Лесі Українки, Дружба Народів і Перова, пише «Газета по-киевски».

«Зараз готується документація для того, щоб винести ці проекти на інвестиційні конкурси», - відзначив Басс. Також він сказав, що планується проектувати сучасні паркинги на місцях старих гаражних кооперативів. На думку Басса, основними проблемами при будівництві підземних і наземних паркингів залишається питання землевідведення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

450