Якщо спікер Верховної Ради підпише Закон про Кабінет Міністрів, ветований Президентом, проти Олександра Мороза може бути порушена кримінальна справа. Про це заявив радник Президента України Анатолій Ткачук.

«Якщо Мороз обнародує закон про Кабмін, то матиме серйозні проблеми», – сказав він.

«Якщо Мороз це зробить, то в Конституційному Суді закон буде поставлений під сумнів в цілому, а Генпрокуратура, я думаю, може порушити кримінальну справу за фактом перевищення повноважень головою Верховної Ради», – додав Ткачук.

«Журналісти піддалися на провокацію про те, що була допущена технічна помилка в тексті документа, який був переданий на підпис Президенту. Це неправда. Текст закону, який роздали перед голосуванням депутатам, не мав в собі пункту 4 статті 23. Але він був проголосований, а переданий Президенту з доданим пунктом. Юридична сторона проста – цей закон не можна підписати без повторного голосування у Верховній Раді», – вважає радник Ющенко, повідомляє «УНІАН».

На питання, чи може Мороз бути зміщений з посади спікера в разі підписання документа, Ткачук відповів: «Це будуть вирішувати самі депутати, але, я думаю, що доведення наявності в поведінці спікера дії, яка спричиняє кримінальне покарання, дуже можливе», – підсумував радник Ющенка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

397