Народний депутат Юлія Тимошенко вважає для якісної боротьби з корупцією «необхідна сильна парламентська опозиція, у розпорядженні якої був би конституційний інструмент контролю». Про це вона заявила в інтерв'ю газеті «Jerusalem Post».

«Корупція – явище загальне, вона має загальне для всіх джерело, - відзначила Тимошенко. - У корупції три основні причини: перша – зв'язок між грошима і владою. Друга причина – відсутність перевірок і ревізій зі сторони контролюючого інституту, який міг би досліджувати кожну "молекулу і атом" уряду під своїм мікроскопом. Населення не володіє інструментом контролю над урядом. Оскільки опозиційна партія бореться за право очолити уряд, вона тягне з існуючого уряду кишки – до такої міри, що кожний може побачити, що він снідав».

За словами Тимошенко, «третє джерело корупції – відсутність відповідальності, коли навіть у разі викриття нічого не відбувається. Ось чому механізм контролю має бути абсолютно незалежний від уряду: лише тоді цей інститут зможе легально змусити уряд змінити свої звички».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

340