Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) дала позитивну оцінку економічним досягненням уряду України в 2006 році і проголошеним принципам економічної політики на користь інвестицій і прискорення зростання економіки.

Як повідомили в прес-службі Міністерства фінансів, про це йшлося під час засідання Ради директорів МВФ, на якому обговорювалися щорічні консультації 2006 року між Україною і МВФ, передає «УНІАН».

Експерти МВФ позитивно оцінили проголошену українським урядом середньострокову бюджетно-податкову стратегію, яка за умови підтримки низького рівня державного боргу дозволить поступово зменшити податкове навантаження на економіку з одночасним збільшенням інвестиційних витрат. У цьому контексті було підкреслено, що Україні необхідний більш швидкий прогрес з загальним поліпшенням бізнес-клімату, регуляторною реформою, з приватизацією і фінансовим оздоровленням держпідприємств.

МВФ також відзначив успіхи України в проведенні низки реформ, зокрема в мобілізації бюджетних надходжень і створенні умов для вступу до Світової організації торгівлі.

Як повідомили в прес-службі, наразі апаратом МВФ готується розгорнуте прес-повідомлення про щорічні консультації з Україною. Крім того, після опрацьовування українською стороною остаточного варіанту доповідей МВФ про щорічні консультації, вони будуть опубліковані на офіційному веб-сайті Міжнародного валютного фонду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

343