Пропонуємо вам кращі цитати українських політиків за період з 8 по 14 січня.

«Сам інститут президентства для України і народу України - це як чума на його голову. Інститут Представництва Президента - це безвладдя, це орган, який не наділений ніякими владними повноваженнями. Незрозуміло для чого він?! Для того, щоб стукати Президенту? Для цього є інша організація. Зараз у представника Президента п'ять заступників, з яких два перших і три - просто заступники. Я не знаю, що вони там роблять. Вони, напевно, вже один від одного і від неробства стомилися», - заступник голови Верховної Ради Автономної Республіки Крим Михайло Бахарєв про звільнення Геннадія Москаля з посади Постійного представника Президента України в АРК.

«Якщо хтось ще святкує, можливо, запропонувати, щоб вони і не поверталися, хай святкують, але зібрати найближчим часом всіх виконавців і поставити запитання за повною програмою: чому не перераховуються кошти вчасно?», - прем'єр-міністр Віктор Янукович про ситуацію щодо розрахунків в електроенергетиці і газу.

«Вся ця проблема мені показує, що він не чоловік, який повинен поважати хоча б себе самого. Йому сказали - йди геть, ти нам не потрібен, ти нас не задовольняєш, ти не виконуєш те, що повинен, але він преться і говорить - ні, тільки я буду», - лідер комуністів Петро Симоненко про ситуацію з міністром Борисом Тарасюком.

« Фонд держмайна в дурку грає», - екс-прем'єр Юрій Єхануров про ситуацію у ФДМУ.

«Тимошенко набагато краще без коси, адже вона тоді нормально виглядає, виглядає молодшою...Тепер у неї можна закохатися, а раніше вона мені нагадувала подругу Єви Браун, яка керувала якимсь відділом ЕСС. Я вже стикався з тим, що як тільки вона розплітає косу, ми нормально спілкуємося, а як тільки заплітає, так знову проблеми», - народний депутат з фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл про Юлію Тимошенко, яка розплела косу.

«Комуністи і соціалісти, які гирями висітимуть на Партії регіонів, не дозволять їм нормально працювати. І тому у нас буде незрозуміла економічна політика, яка весь час стримуватиметься саме рудиментами минулого. В цьому є проблема», - народний депутат Юрій Єхануров про політику уряду.

«І зайвий раз Президенту пальцем покажуть, де його місце. Навіщо це потрібно?... Ні для кого не таємниця, і для тієї ж «Нашої України», що депутати, які пройшли в місцеві ради на плечах у Президента, на імені Юлі, вони забули про це і почали займатися «заробітчанством», шантажем, переходами з однієї політичної сили в іншу. Цей закон дуже своєчасний і дуже правильний. Життя показало, що на превеликий жаль, Президент не є сильним, вольовим, потужним, політичним гравцем у нашій країні… все, що можна програти - він програв», - народний депутат України четвертого скликання Олександр Волков про обмін Юлією Тимошенко з Партією регіонів по законах про Кабінет міністрів і імперативний мандат.


«Він є символом державної єдності і виконує представницькі функції. Це зі всією очевидністю витікає з європейського вибору, зробленого Україною. Вимагати іншого можуть тільки лицеміри, які демагогічно прикриваються демократичними гаслами з метою захоплення влади або люди абсолютно не знайомі з європейським розумінням демократії», - віце-прем'єр міністр Дмитро Табачник про роль Президента.

«Щоб і Віктор Андрійович розумів, що об нього ноги не витирають, і щоб Віктор Федорович розумів, що деякі психологічні моменти треба враховувати і можливо рухатися до повного втілення змін в Конституцію», - Тарас Чорновіл порадив Президенту, прем'єру і спікеру проводити зустрічі щомісячно.

«Потопаючий хапається за соломинку. Я не бачив цього рішення, але не думаю, що судді, які оформляють такі документи, роблять такі помилки. У будь-якому випадку, якщо суддя допускає подібні помилки, він уповноважений на основі аргументаційної бази виправити їх», - Чорновіл про ситуацію з Тарасюком.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1090