На сьогодні 22 тис. київських сімей оформили субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ірена Кільчицька на прес-конференції в четвер.

За її словами, Київська влада постійно відстежує процес оформлення субсидій в столиці. Наразі відвідали відділ оформлення субсидій близько 100 тис. сімей. «Якщо ми розраховуємо, що за субсидіям в Києві звернеться 250 тис. сімей, то майже 25% вже звернулися в грудні», - сказала Кільчицька.

Вона відзначила, що субсидії почали оформляти з 1 грудня, і з того часу велася постійна роз'яснювальна робота. Нині, за її інформацією, в Києві діє близько 130 точок оформлення субсидій.

Відповідаючи на питання журналістів, чи не боїться київська влада масового звернення громадян до суду з приводу збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги і, відповідно, неплатежів за ці послуги, Кільчицька сказала: «Ніякі позовні заяви в суди до їх розгляду не є підставою для несплати комунальних платежів. Громадяни повинні платити». Вона відзначила, що до кінця січня київська влада проаналізує рівень оплати за комунальними платежами. Вона вважає, що відсоток оплати не буде нижчим, ніж до підвищення тарифів, передає «ЛІГА».

Разом з тим Кільчицька відзначила, що у разі несплати київська влада реагуватиме належним чином. Вона уточнила, що ніякого виселення з квартир і опису майна не проводитиметься. Якщо ж громадяни відмовлятимуться оплачувати комунальні послуги, то влада розроблятиме механізм відключення цих квартир від електрики, газу і водопостачання. При цьому вона додала, що якщо такі заходи і будуть прийняті, то тільки в теплу пору року.

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація на 11% знизила тарифи на холодну і гарячу воду, водовідведення після їх підвищення в 3,4 рази, а також на опалення для населення після підвищення в 2,8 рази з 1 грудня.

На кінець 2006 року в Україні житлово-комунальні субсидії оформили 1 млн. 234 тисяч сімей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

484