Пропонуємо вам вибрані цитати українських політиків з 18 по 24 грудня.

«Це так можна не любитисвій народ, так можна не любити кефір для пенсіонерів, щоб ці розрахунки не взяти до уваги, - народний депутат Павло Жебрівський про Миколу Азарова.

«Тому що сьогодні після його виступу я переконалася, що Калашников - це, на жаль, назавжди», - народний депутат Ганна Герман про депутата Калашникова.

«Ці люди дозволяють собі гратися мільярдами бюджетних грошей, як діти з кубиками в пісочниці. Якщо спочатку їх пропозиції, подані 5 грудня, становили для бюджету додаткове навантаження 10 млрд. гривень, то, порахувавши і протверезівши, вони вже сьогодні скоротили цю суму удвічі. Так, може, ще порахуєте, може ще протверезієте?», - народний депутат, член фракції Партії регіонів України Олександр Пеклушенко про бюджет.

«У нас на сьогодні є закон України про регламент ВРУ. Умовно кажучи, приймається закон про опозицію, і виникає дивна ситуація, коли більшість, коаліція у своїй діяльності керується законом про регламент, а інша частина ВРУ, яка називає себе опозицією, в своїй діяльності керується законом про опозицію, тобто, образно кажучи, будучи членами одного обов'язкового органу Верховної Ради, дві його частини моляться двом різним богам», - народний депутат, член КПУ Петро Цибенко про права опозиції.

«Слухаєш і дивуєшся, чого більше – цинізму чи лицемірства у виступах деяких наших опонентів. Шановний пане Кириленко, колишній віце-прем'єр уряду, пане Яценюк, колишній міністр економіки, пане Пинзеник, колишній міністр фінансів, ви зараз дуже жалкуєте про те, що прожитковий мінімум нібито не відповідає тим розрахунковим показникам, які закладені в бюджеті. Друзі мої, повчіться, адже колись, а ми вже сиві, вам доведеться керувати країною», - перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров звинуватив опонентів нинішнього Кабміну, членів колишнього уряду в цинізмі і лицемірстві.

«Та пішли ви, для вас це ігри, а для мене все життя», - Азаров народним депутатам про те, що не можна бути безвідповідальними перед народом, не приймаючи бюджет наступного року.

«За що мені повинно бути соромно, мені соромно тільки за те, що у держави немає бюджету... а за все решта мені не соромно», - Азаров у відповідь на прохання вибачитися.

«Сьогодні ми бачимо театр абсурду, коли кризовики будуть голосувати і говорити, які вони добрі», - Павло Жебрівський про ухвалення бюджету.

«Давайте не ділити владу, як Попандопуло «це мені, це мені, це знову мені», а просто чесно розділимо повноваження», - прем'єр-міністр Віктор Янукович про повноваження.

«Ніякого штурму. МЗС – це одна із структур Кабінету Міністрів. Треба зайти в кабінет і за руки, за ноги винести (міністра закордонних справ Тарасюка – ред.) Якщо сильно чинитиме опір – легенько, дуже легенько дати стусани. Я сам даватиму, як колишній «нашоукраїнець» і його однопартієць. У мене є деякі гарні спогади, за які я готовий його трошки коліном підштовхнути», - народний депутат із фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл про ситуацію з міністром закордонних справ Борисом Тарасюком.

«Вікторе Андрійовичу, зробіть що-небудь з нею. Те, що робить Юлія Володимирівна, робить для того, щоб розхитати суспільство і йде до революції», - Київський міський голова Леонід Черновецький звернувся до Президента України Віктора Ющенка з проханням розібратися із ситуацією, яку створює у Київраді фракція БЮТ.

«Верховна Рада, і лише вона одна, може звільнити міністра закордонних справ. Президент не може ні звільняти, ні призначати міністра, він може тільки подавати. Верховна Рада може або погодитися, або не погодитися. Верховна Рада звільнила його, а значить він не міністр, хто б що не думав, можна навіть танці навколо нього влаштувати, але він не міністр», - народний депутат України, лідер фракції СПУ Іван Бокий негативно оцінює інцидент в Кабінеті Міністрів, який виник у зв'язку з приходом в Кабмін Бориса Тарасюка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

974