Пропонуємо вам вибрані цитати українських політиків з 11 по 17 грудня 2006 року.

«З Луценко обов'язково поквитаємося. Нехай тільки закінчиться весь цей процес навколо мене. І я подаю позов про захист честі і гідності. Причому на велику суму. Щоб на дитячий будинок вистачило. Хай суд і вирішить, хто має рацію. Йому місце не в МВС, а в лікувальному закладі. Він же анархіст. Я бачив, як він інструктував молодь не підкорятися владі і міліції. Знімали фільми про це, а потім крутили сумським студентам ці фільми», - колишній голова Сумської обласної державної адміністрації Володимир Щербань про намір подати до суду на колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

«Нам пропонується на папері знайти 10 мільярдів гривень. Ми з вами добре знаємо, і знає кожний громадянин нашої держави, що гроші з неба не падають, їх потрібно заробляти. Для того, щоб ми могли їх заробляти, необхідно, щоб працювала економіка. Такий приклад вже був в 2005 році, коли перенавантажували бюджет, і це зробили свідомо популістськими заходами. Непрямі податки перевищили всі межі, і ми долаємо до цього дня наслідки 2005 року. Тому 2006 рік був таким горбатим, яким його зробили», - прем'єр-міністр України Віктор Янукович, про поточний стан справ.

«Ніхто не сказав, що тарифи підвищили вони, коли були при владі, а не ми. Вони сподіваються на те, що у нас вистачить терпіння, що ми терпітимемо і далі, що вони розказуватимуть казки людям. Я говорив, що ми працюватимемо, багато не говоритимемо, що більше робитимемо, і це буде наш стиль», - Янукович про підвищення тарифів.

«Ми не розблокуємо Київраду, тому що залишити її цим клептоманам було б неправильним по відношенню до киян. Шкода, що в Київраді процвітає не просто кумівство, а незрозуміло, хто взагалі Київрадою править», - лідер опозиційного блоку Юлія Тимошенко про ситуацію в Київраді.

«Якщо у нас, як в Київській міській раді на засідання … приходитиме озброєна охорона депутатів, я думаю, у нас буде геніальне місцеве самоврядування, тому ми наполягаємо на створенні спеціальної слідчої комісії, яка розібралася б з фактами побиття депутатів», - народний депутат України, член фракції БЮТ Микола Томенко про бійку в Київраді.

«Черновецький зробив цікаву річ. Він зібрав частину депутатів на 10-ому поверсі Київради, зачинив усі двері, не пустив інших депутатів на це засідання сесії і намагався там проштовхнути ті питання, в яких зацікавлена його сім'я і більшість...У нас є інформація, що на 10-ому поверсі вони не просто так заблокували всі двері... Щоб захиститися остаточно, вони зібралися в чоловічому туалеті. Це вже, щоб я не змогла туди проникнути», - Тммошенко про те, як депутати Київської міської ради ховалися від неї в туалеті.

«Якщо декларувати підвищення тарифів на 1%, то завтра я ні Бродському, ні Тимошенко, ні собі... не зможу їх підняти. Так свідчить закон. Тому перший етап - це декларація тарифів на рівні інших міст і навіть трохи вище для того, щоб я міг відступити від них на користь людей, які потребують моєї допомоги», - міський голова Києва Леонід Черновецький заявляє, що підвищив тарифи на житлово-комунальні послуги для того, щоб згодом знизити їх для малозабезпечених.

«Я дотримуюся протоколу, тому без панчіх, ділового костюму, з кричущими прикрасами або аксесуарами у Верховну Раду не ходжу. Хоча іноді, восени, можу змінити пряму спідницю-олівець на щось м'яке, твід від Марні», - народний депутат Ганна Герман про свій одяг.

«Коли я ходив до школи, в мого батька був мотоцикл. Мотоцикл прищепив мені любов до швидкості і механіки», - Президент України Віктор Ющенко признався, що мріяв отримати в подарунок на Новий рік мотоцикл.

«Ви пам'ятаєте, коли Гітлер прийшов до влади, у них інфляція сягала десяти тисяч відсотків. Він ввів хлібну марку, яка була підкріплена і не знецінювалася, задіяв громадські роботи і почав будувати автобани. Весь фінансовий ресурс він кинув на автобани, після цього і почався розвиток ... Тобто, не треба розмазувати гроші, які є, по всіх засіках», - народний депутат з «Нашої України Павло Жебрівський висловив співчуття з приводу відсутності в уряді Віктора Януковича людей з європейським чином мислення.

«Ми провели перші чесні вибори, за ці вибори нікому не соромно, ніхто не показує пальцем, що влада водила за перст, за кого голосувати. Це вільна демократія, яка починається з права вибору людей. Як вони вибрали - це вже інше питання.», - Ющенко про чесні вибори.

«Тимошенко - реальне, втілення зла. Янукович - реальний захист від зла. Як би це комусь не подобалося. Невелике відволікання. Якщо Ви колись тримали Біблію в руках, не можете не знати, що Сатана носив ім'я Люцифер, ангел Світла. Був найкрасивішим і найпривабливішим», - народний депутат СПУ Василь Волга про зло Тимошенко.

«Трансляція була перервана, оскільки вона можлива лише тоді, коли є головуючий, якщо його немає - сесії немає. Для піару Юлії Володимирівни - хай вона платить вам бабки, і йде до вас на телеканали», - Черновецький, пояснюючи журналістам, чому трансляція ТРК «Київ» останнього засідання Київради була перервана під час промови Юлії Тимошенко.

«Я не виключаю варіанту відміни політичної реформи. Не треба кривити душею. Останні зміни в Конституції були неконструктивними. Ці зміни не внесли тієї ясності, на яку сподівалося українське суспільство. Результатом є нинішня війна указів, війна постанво, єралаш в кадрових призначеннях. Це ненормально», - Ющенко про відміну політреформи.

«Підіть в туалет, і ви там почуєте ще більш цікаву інформацію. Будьте в собі, я стверджую, що все, що ви говорите - образа. Якщо ви не хочете позовів, не говоріть нісенітниці», - Черновецький, відповідаючи на питання телеканалу, чому він проводив сесію в туалеті.

«Президент кинув камінь в наш город, а ми його викинули в город Секретаріату Президента», - народний депутат Володимир Сівкович, про відмову ВР дати згоду на звільнення Дрижчаного з посади голови СБУ.

«Партія регіонів сповідувала і сповідує принцип: краще поганий мир, ніж добра, шикарна бійка. Ми підемо назустріч всім побажанням, зауваженням Президента України, лише б він усвідомив, що він Президент України, а не якийсь опозиційний політик», народний депутат Ярослав Сухий про принципи.

«Як мені реагувати, на які зауваження? Я не читав нічого такого і взагалі я мало знайомлюся з політичними заявами, тому що я роблю свою справу. Це важливо. Я прислухаюся до думки Президента, але було б добре, якби він мені спочатку це говорив, а потім виступав», - Черновецький про критику Ющенка його дій.

«Треба щоб дур кожного було видно», - лідер КПУ Петро Симоненко про необхідність транслювати в прямому ефірі інтерв'ю Ющенка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1203