Депутат Київської міської ради Олександр Бригинець відповів на три питання кореспондента ForUm’у.

- Олександре Михайловичу, яка новина з Вашого особистого життя за останній час справила на Вас яскраве враження?

- Мені вчора вручили премію «Опозиціонер року». І це, звичайно ж, справило на мене яскраве враження. Я був серед 18 номінантів, серед яких і Тимошенко, і Бродський, і Турчинов, і Артеменко. Мені це приємно. Хоча б тому що я по життю в опозиції, в культурній опозиції. Я займався просуванням української культури, яку всі ненавидять, і тому всі були готові мене топтати і доводити мою неправоту. Просто коли апріорі вибираються чужі орієнтири і за цими чужими орієнтирами тебе визначають як ворога. І тому українська культура завжди була опозицією. Хочеш не хочеш, а я завжди в опозиції. І зараз теж.

І я абсолютно не чекав, що я отримаю нагороду «Опозиціонер року» так швидко. Я думав, що для цього треба буде поборотися якийсь час. Тим більше що таку нагороду отримали і Тимошенко, і Турчинов. І для мене це приємна новина.

- Яка з останніх політичних новин Вас найбільше здивувала?

- Мене здивувало те, що президент України Віктор Ющенко не випустив указ, який припинив би підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у Києві.

Я знаю, що такий указ уже підписаний і він мав бути обнародуваний ще увечері 11 грудня або вранці 12 грудня. Я був абсолютно впевнений в тому, що Президент це зробить. Але якісь чергові маніпуляції, які відбулися в Секретаріаті, привели до того, що цей указ не обнародуваний. В результаті ми отримали рішення Президента про те, що тарифи ЖКГ зменшуються на 10%. Я вважаю, що це новина неприємна, вона мене просто вразила. Чесно кажучи, я, як людина, яка вірить своєму Президенту, який повинен зробити щось добре для свого народу, вкрай здивований таким рішенням глави держави.

- Яку новину Ви чекаєте почути найближчим часом?

- Зараз я хочу почути новину про те, що буде розпуск. Причому мені однаково, що розпустять: Верховну Раду, Київраду або це буде відставка мера Києва.

Я як депутат Київради готовий «всіма руками і ногами» голосувати за розпуск цієї ради. Тому що більш підлої і зрадницької ради в Україні більше нема.

Всі бачать героїчне сидіння в президії донецьких депутатів, а Черновецький серед них виглядає як васал «донецьких». Але в Києві васали «донецьких» не потрібні - вони тут не приживаються. І питання не в тому, як поводиться Черновецький або як він думає, як голосують його депутати, а просто не приживаються тут такі, і все.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

584