Професор, директор Інституту репродуктивної медицини Федір Дахно відповів на три запитання кореспондента ForUm’у.

- Яка новина з Вашого особистого життя останнім часом справила на Вас яскраве враження?

Напевно, найбільше враження, що великий відсоток пацієнтів, які до нас звертаються, радує нас новими вагітностями. Тому що ми працюємо на кожну окрему сім'ю. Сім'я, в якій є діти, вимагає особливої уваги, в якійсь мірі це впливає позитивно і на демографічну ситуацію в Україні. Всім відомо, що вона у нас в украй непривабливому вигляді. Те, що ми маємо нагоду, достатньо інтелекту, кадрів, матеріального забезпечення, щоб надавати допомогу безплідним подружнім парам, давати їм можливість пізнати радість батьківства і материнства, нас дуже радує. Ми боремося за те, щоб український чорнозем був населений українцями. Нам це вдається. Я хочу, щоб світ був добрим до цих дітей, і щоб середня тривалість життя українців, була не за 40, а 80 років.

- Яка з останніх політичних новин Вас найбільше здивувала?

- Важко сказати. Я гінеколог, тому глибоко вникати в політику мені ніколи, а може і не треба. Але якщо взяти останній місяць, то найбільше здивувала неузгодженість дій різних гілок влади. Президент, виконавча влада, парламент вже дуже грають не в одні ворота. І це сумно.

- Яку новину Ви чекаєте почути найближчим часом?

- Я хотів би почути, що в Україні хоч якоюсь мірою вирішуються питання з енергоносіями і хоч трошки зменшується податковий тиск на населення. Ми повинні боротися за те, щоб люди жили краще, а ми з них робимо жебраків. Я хочу почути, що ми намагаємося вирішити ситуацію: розробляємо шельфи Чорного і Азовського морів, більш широко використовуємо вугільні запаси, шукаємо альтернативні джерела енергії і т.д. Мені здається, є багато варіантів для поліпшення ситуації.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

744