Під час онлайн-конференції, яка відбулася на ForUm’ы 11 грудня, екс-міністр у справах сім'ї, молоді і спорту, радник Президента України Юрій Павленко признався, що не виключає ймовірності дострокових виборів до парламенту.

«Вони можуть відбутися вже протягом 2007 року. Це, насамперед, пов'язано з нестабільністю антикризової коаліції, де кожний з учасників відрізняється за ідеологією, програмою і баченням майбутнього України. Таке об'єднання не може довго існувати», - сказав він.

Також Павленко розповів, якою бачить подальшу долю свого колишнього колеги - міністра оборони України Анатолія Гриценка: «Впевнений, що Гриценко залишатиметься на посаді, поки на це буде воля Президента».

Крім того, екс-міністр розповів про своє ставлення до лідера БЮТ Юлії Тимошенко, плани на майбутнє і про те, як зустрічатиме Новий рік.

В'ячеслав: Чи збираєтесь ви балотуватися на посаду президента України у 2009 році?

Юрий Павленко: Конституція не дає мені такого права, адже у 2009 мені буде лише 34 роки. Згідно з головним законом України балотуватися на посаду президента можна з 35 років.

Дякую за пропозицію :)

Андрій М.: Юрій, ваш прогноз розвитку політичної ситуації в Україні в 2007 році? Ваше бачення розбудови партії "Наша Україна"? За яких умов ви готові об’єднатися з біло-блакитними?

Юрий Павленко: Я зроблю все, що від мене залежить, щоб "Наша Україна" в повній мірі відновила довіру і підтримку громадян України.

Ed: Ваша идея легализации однополых браков - это потокание Европе или выполнение предвыборных обещаний?

Юрий Павленко: У мене такої ідеї немає. Я особисто не підтримую легалізацію одностатевих шлюбів.

Андрей: Пане Юрію! Скажіть, будь-ласка, яким чином міністерство підтримує проект "Євро-2012" та які шанси на перемогу в тендері УЄФА, дивлячись на позицію міністерства стосовно НСК "Олімпійський". Дякую!

Юрий Павленко: Я вірю, що Україна отримає право проводити чемпіонат Європи з футболу у 2012 році. Шанси на перемогу дуже вагомі. Це підтверджено звітом інспекційної комісії УЄФА, яка відвідала Україну у вересні, а також тими коментарями, які дав Президент УЄФА Йохансен під час перебування в Україні в останній день мого перебування на посаді міністра. В цьому питанні я залишив своєму наступнику прекрасну спадщину, якою, я хочу вірити, він скористається в повній мірі і забезпечить остаточну перемогу.

Щодо НСК "Олімпійський", то найближча спостережна рада, яку очолює віце-прем'єр-міністр Дмитро Табачник, затвердить концепцію розвитку НСК "Олімпійський", як головної спортивної арени України.

Анна: Юрий, кем Вы видите своих сыновей в будущем?

Юрий Павленко: Бачу успішними патріотами, громадянами України. Впевнений, що вони знайдуть своє місце в суспільстві і самі оберуть для себе професію, і що я буду ними пишатися. Моє завдання, як батька, дати їм впевненість в собі, віру в свої сили, навчити їх приймати рішення і відповідати за їх наслідки. Закликаю всіх батьків максимум приділяти уваги своїм дітям.

Олег: Юрий Алексеевич, на прошлой неделе в ходе "тайной вечери" Вы сняли свою кандидатуру на пост председателя политсовета НСНУ. Почему? Президент сказал, значит, не можем ослушаться? Не кажется ли Вам, что НСНУ ждет участь СДПУ (о)? (думаю, Вы помните эпопею с Медведчуком).

Юрий Павленко: Я вірю в майбутнє "Нашої України", як політичної сили. І мої дії були підтвердженням цього.

Свою кандидатуру я зняв, тому що вважав і вважаю, що голова партії має обиратися з'їздом і нести відповідальність не тільки перед радою партії, а перед всією партійною громадою.

Jeck: Как Вы считаете, удастся ли Гриценко остаться на должности? Или его ждет участь Луценко, Тарасюка? Правительство становится одноцветным. К чему это может привести?

Юрий Павленко: Впевнений, що Гриценко буде залишатися на посаді, поки на це буде воля Президента.

"Однокольоровість" уряду дасть змогу Партії регіонів чітко продемонструвати виконання свого головного передвиборчого гасла: "Покращення життя вже сьогодні". А кожному з нас побачити ту людину, чиє життя вони покращили.

Вадим Рупицев: Юрий Алексеевич, как Вы думаете, сколько еще продержиться антикризисная коалиция? И насколько вероятен вариант досрочных выборов в парламент?

Юрий Павленко: Не виключаю дострокових виборів в парламент. Вони можуть відбутися вже протягом 2007 року.

Це в першу чергу пов'язано із нестабільністю антикризової коаліції, де кожен з учасників різниться за ідеологією, програмою та баченням майбутнього України. Таке об'єднання не може довго існувати.

Полина (Одесса): Как Вам работалось с Юлией Тимошенко? Нравится ли она Вам как политик? А как женщина? :) Спасибо.

Юрий Павленко: Мені комфортно працювалося із Тимошенко. Вона в повній мірі підтримувала мої дії, як міністра, і програми, які ініціювало міністерство.

Я віддаю належне їй, як успішному, принциповому, професійному політику.

А як жінка мені подобається лише моя дружина.

Ольга Владимировна: Юрий, как Вы думаете, чего не хватает украинскому политикуму?

Юрий Павленко: Не вистачає чесності, принциповості, відповідальності за свої дії і слова. Сподіваюсь, що моя політична відставка стане прикладом політичної відповідальності. якщо сьогодні багато хто не розуміє, чому я вчинив саме так, то дуже скоро це стане нормою політичного життя. І визначальним для політика в майбутньому буде не те, як швидко і вчасно він встиг "перефарбуватися", а те, наскільки послідовним, чесним і відповідальним він був протягом своєї політичної кар'єри.

Ольга: Юрий Алексеевич, если бы Вам предоставилась возможность вернуться на пол года назад, Вы все равно приняли бы предложение занять кресло министра? Неужели Вы тогда не понимали, что идете на эту должность ненадолго? А так бы хоть нардепом остались…

Юрий Павленко: Я все одно прийняв би це рішення, тому що воно було свідоме. Я йшов в нинішній уряд продовжувати реалізовувати програму Президента "10 кроків назустріч людям" та пріоритети роботи міністерства, започатковані програми. Я залишався в уряді до остаточного рішення партії НСНУ про перехід в опозицію. Тобто, я працював стільки, скільки мав на це моральне право. І за ці 100 днів вдалося зробити не мало. Вдалося завершити роботу та внести від уряду на розгляд в ВРУ Загальнодержавну програму "Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини" на 2006 - 2016 роки. Це перший в історії України документ, в якому закладений комплексний підхід у вирішенні питань стосовно охорони здоров'я дитини, освіти, культурного, духовного розвитку, захисту дітей різних категорій, активної участі юних громадян в житті суспільства. Крім того, затвердити Державну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2006-2010 роки. Спільно з ВРУ за результатами дня уряду прийнято постанову ВРУ, згідно якої видатки на фізичну культуру і спорт мають бути збільшені до 1% видаткової частини держбюджету. Внести на розгляд уряду державні програми підтримки сім'ї, забезпечення гендерної рівності, протидії торгівлі людьми. Було завершено формування досьє на участь України в другому етапі тендеру "Євро-2012". Все це для мене особисто було важливіше, ніж депутатський мандат.

Ира, Киев: А где и как Вы собираетесь встречать Новый год? :) Есть ли в Вашей семье какие-то традиции, как отмечать этот праздник? Подарки уже купили? :) Спасибо.

Юрий Павленко: Новий рік традиційно буду зустрічати в колі своєї родини в Києві. Над подарунками зараз думаю.

Игорь: Юрий, здравствуйте! Скажите, как Вы расцениваете назначение Коржа на пост министра по делам семьи, молодежи и спорта? Будет ли он продолжать Вашу "линию"? Вообще, насколько хорошо Вы с ним знакомы?

Юрий Павленко: Оцінювати можна буде по результатах перших 3 місяців його роботи на цій посаді. Сподіваюсь, що в своїй роботі він буде дотримуватися визначених пріоритетів, і політика міністерства буде продовжена в повному обсязі. В першу чергу, це політика в сфері захисту прав дитини і на сьогоднішній прес-конференції, присвяченій 60-тиріччю ЮНІСЕФ, Віктор Корж це задекларував. А також політика в сфері фізичної культури і спорту, державна молодіжна політика, гендерна політика, питання протидії торгівлі людьми. Важливим є реалізація затвердженої Стратегії демографічного розвитку до 2015 року та підготовка на її основі Національного плану дій демографічного прогресу України.

Знайомий з ним з 2005 року, і протягом цього періоду він брав активну участь в роботі міністерства, як президент Федерації гімнастики і народний депутат України.

Алена: Юрий Алексеевич, добрый день! Расскажите, чем Вы теперь собираетесь заниматься? Ющенко назначил Вас своим советником. Что уже насоветовали? :)

Юрий Павленко: Найближчим часом оприлюдню програму своєї діяльності на посаді радника Президента України. Зокрема це будуть питання гуманітарної політики та безпеки держави в цьому напрямку.

Юрий Павленко: Дякую за цікаві запитання.Користуючись нагодою, хочу привітативас зНовим 2008 роком і Різдвом Христовим. Бажаю у наступному році кожному з вас здоров'я, сімейного добробуту, успіхів та перемог! Бажаювсім, хто ще не почав займатися спортом, обов'язковопочати, а тих,хто вже займаєтьсяспортом, покращувати свої результати.

До нових зустрічей!

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

810