Податківці зупинили спробу сумського виробничого об'єднання незаконно отримати понад трьох млн. грн. відшкодування ПДВ.


Як повідомили в Головному управлінні податкової міліції ДПА України, під час документальної перевірки сумського виробничого об'єднання, що випускає обладнання для нафтогазової промисловості, працівники податкової міліції виявили схему мінімізації податкових зобов'язань з залученням до неї суб'єктів господарювання з ознаками фіктивності.


У серпні минулого року сумське виробниче об'єднання уклало агентську угоду з київською фірмою, яка мала шукати покупців продукції. Вартість агентських послуг згідно з умовами становила понад 20 млн. грн., або 23% від суми укладених угод.
У той же час перевіркою встановлено, що вказана фірма ніяких маркетингових послуг сумському об'єднанню не надавала, а на момент перевірки виявилася банкротом, передає «УНІАН».

Отже, зобов'язання перед бюджетом щодо сплати податків фірма не виконала. В той же час сумське виробниче об'єднання в результаті укладання фіктивних угод з цією фірмою незаконно заявило для відшкодування з бюджету 3 млн. 345 тис. грн. податку на додану вартість.


За фактом незаконного привласнення бюджетних грошей порушена кримінальна справа. Слідство триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

416