Пропонуємо вам вибрані цитати українських політиків з 20 по 26 листопада.

«Мені важко зрозуміти, звідки прем'єр узяв цю цифру - 120 млн. грн., і я хочу сказати, що, швидше за все, він помилився і неправильно порахував коми в цифрах», - голова Харківської обласної державної адміністрації Арсен Аваков здивований тими цифрами, які прозвучали з вуст Прем'єр-міністра України Віктора Януковича на засіданні Кабінету Міністрів 22 листопада щодо великих порушень у бюджетній сфері Харківської області.

«Нікому не вдасться сховатися за прапорами тієї чи іншої політичної партії. Хто сьогодні намагається це зробити, виходячи з цього залу, і коментувати, що це замовлення - я особисто принципово цими керівниками займатимуся. Не має значення, хто в коаліції, хто - в опозиції. Хто має відношення до бюджетних коштів і буде їх красти - нестиме відповідальність», - Прем'єр-міністр Віктор Янукович про корупцію.

«Створюючи відкрите товариство, ми повинні потихеньку відходити від тієї практики, коли за закритими дверима говоримо пошепки про корупцію і корупції. Ми повинні працювати прозоро і відкрито. Я хотів би ... ще раз задекларувати свою підтримку свободі преси. Кожний урядовець, який спробує чинити тиск на свободу слова чи якось обмежувати доступ журналістів до інформації, не має шансів працювати в нашому уряді. Я говорю про це відкрито», - прем'єр про свободу слова.

«Сховатися під крильцем Президента у «помаранчевих» не вийде. Президенту потрібно заснувати нагороду «Чисті руки для любих друзів», - один з лідерів Партії регіонів Євгеній Кушнарьов про прагнення «помаранчевих» ліквідувати політреформу для того, щоб повернути авторитарну владу.

«Погано, коли один з ведучих політиків України, керівник держави виражається так, що є різні тлумачення.

Президент України повинен виражатися «прозоро, конкретно і зрозуміло для людей», - спікер Верховної Ради Олександр Мороз про промови Ющенка.

«Якщо ми говоримо про перетягування канатів, у тому числі прецеденти з парафуванням прем'єр-міністром підписів Президента і так далі - це речі неприйнятні. Вони додають цим відносинам таку пікантність, яка взаєморозуміння не додає. Не додає і той факт, що Кабінет мністрів сам виписує законопроект про Кабінет Міністрів. Який би ми не мали уряд, виписувати йому закон про себе - не є коректним», - Президент України Віктор Ющенко про відносини з Кабміном.

«Я готовий співпрацювати з новою виконавчою владою. І без дипломатії скажу Віктору Федоровичу Януковичу - відмовтесь від політиків, які хочуть реваншу і конфлікту. Як і вам, мені набриднула метушня політиків навколо штучних проблем. Ми повинні почати жити сьогоденням і майбутнім. Підкреслюю - народ і Президент не допустять ні повернення в минуле, ні повернення бандитських понять і чорних схем», - Ющенко про реваншизм.

«Я на цю тему пару раз розмовляв з Березовським, і він вважає, що це найефективніше вкладення грошей… А інше, що там, можливо, вкрали пару мільйонів, що він не отримав визнання, як людина, що сприяла перемозі свободи, – для нього це не так важливо. Березовський вважає, що найголовніше в тому, що допоміг звільнитися вашій прекрасній країні від імперії зла», - виконавчий директор Фонду суспільних свобод Олександр Гольдфарб про фінансування Березовським «помаранчевої революції».

«Нам не доведеться організовувати масові акції протесту. Колишні виборці Януковича візьмуть його на руки і почесно винесуть з будівлі уряду. Люди зрозуміють, що Янукович не дарма називає соратників «дорогими друзями». Вони дуже дорого коштують Україні. Широка коаліція - політичний анекдот. Її немає, не було і не буде. Розмови про неї потрібні тільки для того, щоб відвернути людей від реальних проблем. Прем'єр і Президент - різні люди, і задачі в них різні», - лідер БЮТ Юлія Тимошенко про Віктора Януковича.

«Я ніколи не говорила про президентські амбіції - з поваги до людей, які приклали стільки сил, щоб Ющенко став Главою Держави. Я не говорила про це з поваги до Віктора Андрійовича, якому вибори трохи не коштували життя. Народ сподівається, що Ющенко задумається і зробить висновки. А взагалі-то в Україні сильні традиції матріархату. І жінка цілком може стати Президентом», - Тимошенко про свої президентські перспективи.

«Я звертаюся до політичних лідерів з однією пропозицією - щось утому, що відбувається в останні місяці, відбувається неправильно. Країна системно йде, звалюється в рецидиви, які можуть з роками дорого коштувати. Влада не має часто волі, а Президент - впливу на рішення актуальних моментів. Може нам варто зібратися за круглий стіл, може провести слухання за круглим столом, може нам ініціювати зміни до Конституції і, шляхом розуміння, демонтувати ці проблеми», - Президент України Віктор Ющенко про спільне обговорення можливості внесення змін до Конституції.

«Я ніколи не обговорював концептуальні питання управління Києвом з Віктором Андрійовичем Ющенком. Я ніколи не був у його кабінеті з тих пір, як він став Президентом, з питань життєзабезпечення Києва. Віктор Андрійович знає мене як могутнього організатора вже 15 років, і в нього немає ніяких сумнівів з приводу того, що я буду ефективнішим, ніж минула адміністрація, тому що я це довів всім своїм життям. Мені є чим гордитися», - мер Києва Леонід Черновецький про свої відносини з Президентом.

«Нісенітниця повна. Де ви взяли цю інформацію, не знаю...», - Черновецький про чутки щодо зустрічі з Януковичем.

«По-перше, я щасливий тим, що маю мужність, що багато зроблено вже в Київській адміністрації і що я буду на чолі всіх позитивних процесів. В усякому разі, ніяких розмов про те, що я кудись збираюся піти, більше бути не може. Я хочу, щоб кияни знали, що я відчуваю відповідальність, яку я взяв на себе. Я не знав про те, що набуваю величезну кількість непримиренних ворогів з числа тих, хто хоче розкрадати київський бюджет. Багато хто думав тоді, коли... я йшов на вибори, що я буду ручним мером. Я не ручний і служити я буду тільки киянам і ніяким політичним партіям і політичним угрупуванням», - Черновецький про те, як він здав депутатський мандат.

«Це сучасні управлінці європейського зразка. В них все гаразд: правильні цінності в душі, добрі знання в голові, зрештою, вони носять стильні костюми і знають етикет. Їх креатив поєднується з державним мисленням. Так, всі вони амбітні. Це чудово! Адже їх амбіції мотивовані, і мотив цей - зміцнити країну... Я делегую своїм заступникам широкі повноваження, працюємо за формулою «довіра + відповідальність». В той же час, всі здатні замінити партнера - як у командних видах спорту. Ми обговорюємо спільно всі важливі рішення. Поки дискутуємо - повна демократія, далі консенсус, а вже після схвалення - жорсткий авторитаризм у виконанні. Тому все, що йде на користь справі, вітається. І Яценюк, і Чалий, і Бондар, і Шлапак, і вся решта топ-менеджерів Секретаріату - особово сумісні люди. Сумісність і єдність мети - і ніяких «воєн амбіцій», - глава Секретаріату Президента України Віктор Балога задоволений роботою своїх.

«Я не тішуся цим. Але кожний шматок, який відходить від «Нашої України», ми приймаємо до себе. Все повинно залишатися в сім'ї», - Тимошенко про процеси в «Нашій Україні».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1193