Пропонуємо вам вибрані цитати українських політиків з 30 жовтня по 5 листопада.

«Але це буде не в Черкасах, Чернігові або Кіровограді, а де-небудь в іншому місті, щоб громадськість могла переконатися в прозорості цієї системи. Але в нас можуть знайтися і такі гарячі голови, які не повірять і машинам», - голова ЦВК Ярослав Давидович про упровадження автоматичної системи підрахунку голосів на виборах.

«Техніка ще не вміє брати хабарі, пиячити з потрібними людьми, ходити в сауну з дівчатками, тому кількість підкупу, а звідси і фальсифікації зменшаться. Це перше, друге - це світова тенденція. Тому приємно, що ми залучаємося у такий спосіб до цивілізованого світу», - народний депутат Дмитро Видрін про упровадження автоматичної системи підрахунку голосів на виборах.

«Я дав слово киянам, що не приватизую жодного квадратного сантиметра землі, хоча мені це передбачено. Не одержуватиму зарплату, поки всі кияни не будуть забезпечені квартирами. Я не злодій - я мер. Я порядна людина», - мер Києва Леонід Черновецький про свою чесність.

«Я прошу вибачення у Зігмунда Фрейда, але позиція «Нашої України» до Фрейда ніякого відношення не має. Ця позиція детально описана відомим німецьким психіатром Юнгом, там є неадекватність поведінки, і неможливість ухвалити відповідальне рішення, і розрив своєї свідомості, і роздвоєння особистості, і тому подібне», - народний депутат Тарас Чорновіл про позицію «Нашої України».

«Багато хто пам'ятає січень 2006, виступ у парламенті «ура-героїв», які обіцяли, що якщо влада поміняється, ціна газу буде 40 доларів. Влада помінялася, і що? Заяви виявилися набагато голоснішими, ніж можливості. Я не хочу наїжджати на когось, я просто констатую факт», - Президент України Віктор Ющенко про діяльність нової влади.

«Не всі розуміють роль регіонів в країні. І всі розмови про адміністративну і, пробачте, федеральну реформу і про комунальну, не буде толку, якщо вирішувати на рівні держави. Ми споживаємо води більше, ніж будь-який європеєць, але чи влаштовує нас те, як ми її одержуємо. Проблема в тому, що вода не в нас, а тече під кущами», - Ющенко про роль комунальної реформи.

«Найсправжнісінька махінація. Причому обдурили кого? Дідів, стариків. За весь рік не сподобилися жодної копійки перерахувати, почали перераховувати - 100 млн. з невеликим віддали в вересні-жовтні-листопаді, наприкінці грудня… перерахували гроші на рахунок «Ощадбанку» і на інший же день забрали. Оскільки в один день, зрозуміло, виплатити всі кошти мільйонам вкладників неможливо .Дідусів і бабусь обдурити на 50 гривень - ніколи б не пішов», - віце-прем'єр-міністр Микола Азаров про діяльність своїх попередників.

«Мені сьогоднішній розгляд питання нагадав художній фільм радянських часів, як вішали декабристів … там мовилося, що в цій країні навіть повісити нормально не можуть. Так от і я говорю, що спочатку мучили країну, коли «регіонали» не могли сформувати коаліцію, а зараз ніяк не можуть звільнити, тому що немає кандидатур, яких можна призначити», – лідер фракції «Наша Україна» Роман Безсмертний про звільнення міністрів.

«Де опозиція, який її статус? Чи вона може тільки раз у місяць виступати із заявами», - Ющенко про опозицію.

«В Україні є Президент той, якого вибрали. Я такий, яким був два роки тому, три роки тому, починаючи з 1954 року. Це мій кругозір, моя система цінностей, якою я живу як людина, за яку я страждаю, сплачую свою ціну, велику ціну. І ця людина називається Віктор Андрійович Ющенко», – Ющенко про свою систему цінностей.

«Питання авторитету міліції - це питання авторитету і всієї влади», - народний депутат Євгеній Кушнарьов про міліцію.

«Хуліганськими витівками в Київраді 31 жовтня 2006 року впродовж всього періоду роботи сесії керували особисто Бродський і Тимошенко - з центрального офісу БЮТ. Її метою було зламати мій дух як всенародно вибраного мера, щоб усунути мене з посади на користь Бродського і почати контроль грошових потоків для наповнення, як мені здається, своїх кишень...», - Черновецький про своїх ворогів.

«Я його давно не бачив. Мені здається, що його хтось «виштовхнув» на цю прес-конференцію, а він сам не зрозумів, чому туди вийшов. Потрібно працювати, а не давати прес-конференції. Прес-конференції повинен давати Генпрокурор, а прокуратура повинна працювати, а не займатися поганими прес-конференціями», - народний депутат Святослав Піскун про заступника Генпрокурора Шокіна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

901