Сьогодні, 1 листопада, до України з візитом прибуває британська військова делегація на чолі з першим заступником начальника Штабу оборони Збройних сил Великобританії генералом сером Тімоті Гранвіллом-Чепменом.

Як повідомили в управлінні прес-служби Міністерства оборони, в рамках візиту відбудеться церемонія офіційної зустрічі високого гостя, візит ввічливості генерала Гранвілл-Чепмена до Міністра оборони України Анатолія Гриценка і зустріч голови військової делегації Великобританії з начальником Генерального штабу – Головнокомандуючим Збройними силами України генерал-полковником Сергієм Кириченком.

Також заплановані переговори у складі військових делегацій двох країн. На двосторонніх переговорах українську військову делегацію очолюватиме перший заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Геннадій Воробйов.

В ході переговорів сторони планують обговорити питання регіональної безпеки, а також розвитку двосторонньої військової співпраці між збройними силами України і Великобританії. Крім того, українська сторона ознайомить британських колег з результатами виконання в поточному році заходів Державної програми розвитку ЗСУ на 2006-2011 роки.

2 листопада Гранвілл-Чепмен відвідає Національну академію оборони України, де виступить перед представниками Міністерства оборони і Генерального штабу ЗСУ, слухачами факультету підготовки фахівців оперативно-стратегічного рівня і професорсько-викладацьким складом академії, передає «УНІАН».

Також генерал візьме участь у засіданні круглого столу за участю директорів департаментів Міноборони України і начальників управлінь Генерального штабу ЗСУ.

Крім того, керівник військової делегації Великобританії ознайомиться з роботою Центру підготовки офіцерів для багатонаціональних штабів і навчально-наукового центру мовної підготовки ЗС України, які діють на базі Національної академії оборони України.

Цього ж дня він планує провести робочі зустрічі з керівництвом Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони і Ради національної безпеки і оборони України.

3 листопада Гранвілл-Чепмен відвідає з візитом Севастополь. Він зустрінеться з командуючим Військово-морськими силами ЗСУ віце-адміралом Ігорем Тенюхом, відвідає флагман українського військового флоту фрегат «Гетьман Сагайдачний» і ознайомиться з визначними історичними пам'ятниками і місцями Севастополя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

385