Наразі у Верховній Раді глава парламентського бюджетного комітету Володимир Макєєнко виступає перед народними депутатами з інформацією про проект бюджету-2007. Про це передає кореспондент ForUm’у.

На початку свого виступу Макєєнко подякував учасникам парламентсько-урядової робочої групи, до якої ввійшли представники всіх парламентських фракцій, за ефективну роботу над проектом бюджету і відзначив, що з 3600 пропозицій парламентаріїв були оброблені 2500 пропозицій, 1900 з яких були враховані, а 600 – відхилені.

Ілюструючи парламентаріям показник доходів бюджету, Макєєнко відзначив, що очолюваний ним комітет пропонує збільшити прогноз надходжень до загального фонду держбюджету України на 141 млн. грн., по збору за спеціальне водовикористання – на 8 млн. грн., акцизний збір з вироблених товарів – на 170 млн. грн., митний збір – на 523 млн. грн., оплата за оренду майнових комплексів і іншого державного майна - на 20 млн. грн., доходи від операцій з кредитуванням і наданням гарантій - на 20 млн. грн.

Крім того, за словами Маккенка, бюджетний комітет пропонує зменшити на 93 млн. грн. платню за митне оформлення товарів і транспортних засобів.

Говорячи про державний борг України, Макєєнко відзначив, що цей показник на сьогодні « на достатньо безпечному рівні і його зменшення наступного року не передбачається, а доходи від приватизації пропонується в повному обсязі перерахувати до загального фонду державного бюджету».

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

319