26-27 жовтня Президент України Віктор Ющенко здійснить офіційний візит до Фінляндії і візьме участь в саміті Україна–ЄС.

Як повідомляє офіційний сайт Президента, планується, що у четвер, 26 жовтня, Глава Української держави проведе зустрічі з керівництвом Фінляндії: Президентом Тар’єю Галонен, прем'єр-міністром, головою Європейської Ради Матті Ванганеном, спікером парламенту Пааво Ліппоненом.

Глава Української держави разом з Президентом Фінляндії візьме участь у відкритті ділового форуму «Україна: нові можливості для бізнесу і інвестицій», організованого Фінською конфедерацією промисловців.

У п'ятницю, 27 жовтня, Президент України візьме участь в саміті Україна–ЄС. Євросоюз на засіданні представлятимуть прем'єр-міністр Фінляндії Ванганен, президент Європейської Комісії Хосе Мануель Баррозу, Генеральний секретар Ради ЄС Хав’єр Солана.

Ключові моменти цього заходу – обговорення актуальних проблем співпраці, виконання Плану дій Україна–ЄС, нова рамкова угода між Україною і Євросоюзом. Йдеться про документ, який дозволить вивести відносини України з ЄС на якісно новий рівень політичного діалогу, забезпечити поступову інтеграцію України у внутрішній ринок ЄС, його правовий простір і простір безпеки, зазначає прес-служба Ющенка, повідомляє «УНІАН».

Сторони також розглянуть принципи створення поглибленої зони вільної торгівлі, яка буде одним з основних елементів нової угоди.

Особливу увагу буде приділено питанням поглиблення енергетичної співпраці. Пріоритетним завданням для України і ЄС є вивести проект будівництва нафтопроводу «Одеса – Броди – Полоцьк» на фінальний етап реалізації.

В рамках саміту будуть парафовані угоди про візовий режим і реадмісію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

343