Перший заступник глави Секретаріату Президента Арсеній Яценюк сподівається, що за вступ України до СОТ проголосують представники всіх політичних партій у парламенті, окрім КПУ. Про це він заявив на сьогоднішньому брифінгу, передає кореспондент ForUm’у.

«Я дозволю собі нагадати, хто підтримував цей законопроект. Його підтримувала фракція БЮТ, «Наша Україна», окремі законопроекти підтримувала Соціалістична партія і, виходячи з... доцільності вступу до СОТ для великого бізнесу, я сподіваюся, що Партія регіонів, як основна ключова партія, яка підписала Універсал національної єдності, буде зацікавлена в найшвидшому голосуванні і проходженні цих законопроектів через парламент», - сказав Яценюк.

Висловлюючи гіпотезу про те, що в прийнятті цих законопроектів, серед іншого, зацікавлений і великий бізнес, Яценюк відзначив: «Президент не може допустити того, щоб … Україна і надалі торгувала з Європейським союзом в межах квот, а не як вільна і нормальна європейська держава. Президент не може допустити того, що вартість великого українського бізнесу була нижчою, ніж вартість бізнесу країн-членів СОТ. Таким чином, перший наш прихильник це великий бізнес».

Яценюк визнав, що вступ до СОТ дійсно викличе для України низку негативних наслідків, але нагадав при цьому, що «більшість цих наслідків вона вже пройшла, тому що Україна внесла зміни в Митний тариф ще 2 роки тому, і тому питання щодо негативних імплікацій для українських товаровиробників у зв'язку з тим, що істотно знизився захист внутрішнього виробника, не стоїть на порядку денному».

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

322