Депутати Чернівецької обласної ради закликають Верховну Раду і Кабінет Міністрів України не допустити повного руйнування українського села і просять зберегти пільгове оподаткування для сільгосппідприємств. Про це говориться у зверненні депутатів облради до найвищих законодавчого і виконавчого органів держави.

Депутати Буковини переконані, що переведення сільськогосподарських підприємств на загальні умови оподаткування, як це пропонується в проекті Держбюджету на 2007 рік, остаточно знищить великотоварні господарства, перевівши сільгоспвиробництво в малі неконкурентоспроможні, інвестиційно непривабливі індивідуальні селянські господарства.


У зверненні також пропонується ввести цінову політику, що „забезпечує прибутковість сільськогосподарського виробництва на рівні, який існує в середньому в економіці країни”, а також „механізм оновлення матеріально-технічної бази АПК і фінансову підтримку виробництва основних видів сільгосппродукції, що дозволить селянам вести розширене виробництво”, повідомляє «УНІАН».


Чернівецька облрада також вважає, що потрібно сформувати законодавчу основу соціального стимулювання працівників, зайнятих в сільськогосподарському виробництві і науці, посилити контроль за ефективним використанням земель сільськогосподарського призначення, прийняти програми розвитку сіл як самодостатніх територіальних громад.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

328