Народний депутат України, лідер фракції КПУ Петро Симоненко вважає, що підписання Президентом України указу про визнання голодомору в Україні актом геноциду і указу про надання ветеранам УПА статусу учасників бойових дій - це дивне явище. Таку думку він висловив в інтерв'ю парламентським журналістам. Передає кореспондент ForUm’у.

«Він (Президент України - ред.) пропонує рухатися до Європи, а сам порушує угоди Хельсінкі і відкидає Рішення процесу Нюрнберга, як спільне рішення світової спільноти по засудженню того, що відбувалося в роки Великої Вітчизняної Війни і Другої світової війни на території України», - відзначив головний комуніст.

Крім того, Симоненко заявив, що такими Указами Президент «розтоптав пам'ять багатьох, хто зберігає її в подвигах своїх дідів і батьків, прадідів». За словами Симоненка, в українських архівах «немає жодного населеного пункту, який би звільнили ОУНівці, або воїни УПА».

«Я вважаю, що це акт відчаю Президента, тому що він колосальними темпами втрачає авторитет виборців і хоче хоч якось повернути увагу антикомуністів і націоналістів. Це зайвий раз свідчить, що якщо ми не приймемо радикальних заходів з продовження політичної реформи в контексті ліквідації інституту Президента, то ми постійно лише влаштовуватимемо розбирання хто і в чому не має рації», - заявив лідер КПУ.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

323