Пропонуємо вам вибрані цитати українських політиків за тиждень з 2 по 9 жовтня.

«Всі чудово знають, що відбувалося. БЮТ хотів голосувати, «Наша Україна» також, адже вони поки не входять в коаліцію. Ми думали так: ми проголосуємо, а Регіони не проголосують. Проголосували. А Регіони раптом також проголосували. Ось і отримали мораторій. Хоча ми не хотіли цього мораторію, а тільки БЮТ хотів. Можете так і передати суспільству, що всі погралися трошки в популізм, а виявилося, що сіли на мілину», - лідер фракції СПУ Василь Цушко про голосування за мораторій.

«Воно нам треба?! Чи зможемо ми там щось вирішити?! Що ми там зможемо зробити?! Нічого», - народний депутат Тарас Чорновіл про грузино-російський конфлікт

«В попередні роки київські урядовці крали, але крали з соромом, а сьогодні вони розчищають безсоромно… Я розумію, що київська влада хвора, хвора серйозно», - народний депутат Микола Томенко про корупцію в Києві.

«А в 2005 році, про який говорять, що було небувале зростання доходів бюджету за рахунок боротьби з тіньовою економікою, «Контрабанда-стоп!», махали там, з тінню боролися на кожному кроці, на розкладачках, на ковзанах. А давайте, розкладемо, за рахунок чого у нас було збільшення доходів до бюджету, і подивимося на прикладі «Нафтогазу». А «Нафтогаз» перерахував 10 з половиною млрд. грн. У «Нафтогазу» забрали на 5 млрд. більше», - віце-прем'єр Микола Азаров про ініціативи Тимошенко.

«Жодному геніальному політику не прийде в голову в п'ятницю, в останній день роботи Верховної Ради, робити політичну заяву, тому що в залі мало журналістів, немає камер. Самотність політика, який проголошуватиме таку заяву, викликатиме сміх», - лідер фракції «Наша Україна» Роман Безсмертний про терміни оголошення про перехід в опозицію з трибуни парламенту.

«Головний штаб у боротьбі з цією епідемією буде за цією адресою – вулиця Банкова, 11», - глава Секретаріату Президента Віктор Балога про боротьбу з корупцією.

«Якщо з приводу кожних заяв ми будемо займатися перестановками в уряді, це буде шахово-шашковий клуб, на якому без жодних принципів і правил переставляють фігури», - міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов про кроки щодо підготовки ротації членів Кабміну у зв'язку із заявами блоку «Наша Україна» про відхід в опозицію.

«В мене навіть зараз руки горять від дотику до таких коштовностей. Я раніше їх не тримав у руках. На жаль, вона (Тимошенко – ред.) їх сперла відразу після того, як почула про експертизу», - народний депутат Євгеній Кушнарьов, відповідаючи на запитання, як він себе відчував після подарунку Тимошенко.

«Ніхто ніяких заяв не давав. Я вважаю, що це були з його сторони емоції. Проте людині на такій посаді, на такому рівні не потрібно поспішати емоційно реагувати на яку-небу політичну ситуацію. Він, напевно, погано подумав», - Прем'єр-міністр Віктор Янукович про можливу відставку Міністра закордонних справ Бориса Тарасюка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

945