Народного депутата України, члена Партії регіонів Євгенія Кушнарьова засмутив намір «Нашої України» перейти в опозицію. Про це він заявив в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту ForUm’у.

«Не тому, що я так люблю «Нашу Україну», а тому що модель влади в Україні така, що, якщо «Наша Україна», як політична сила, перейде в опозицію, то я боюся, що влада в Україні буде просто недієздатною. Оскільки «Наша Україна» дуже сильно представлена у владі, особливо на регіональному і місцевому рівнях. А у виконавчій владі, на відміну від парламенту, не може бути опозиції. Така влада буде недієздатною. Ось це мене засмутило», - сказав нардеп.

Кушнарьов вважає не головним питання про відставку «оранжевих міністрів». «Міністри, насправді, це нісенітниця. «Оранжеві міністерські портфелі» відразу будуть передані представникам нашої коаліції, і уряд сам по собі не втратить дієздатності. Залишиться проблема двох-трьох міністрів, які пройшли в уряд за квотою Президента. Це теж проблема серйозна, оскільки, повторю, в уряді не може бути опозиції», - підкреслив він.

В той же час, на думку парламентарія, величезною проблемою є те, що переважна більшість губернаторів є представниками «Нашої України» або близьких до неї політичних сил, що є величезна кількість голів районних адміністрацій, десятки тисяч урядовців, що прийшли по набору «оранжевої революції» у владу. «Ці люди не можуть бути в опозиції, тому що вони на державній службі. Опозиція може бути тільки в представницьких органах влади - у Верховній Раді, в радах всіх рівнів. Це нормально. Тут конкуренція ідей і думок, а не дій. А виконавча влада повинна працювати, як годинниковий механізм», - підсумував Кушнарьов.

Нагадаємо, що вчора в інтерв'ю журналістам після зустрічі лідерів політичних сил лідер фракції «Наша Україна» Роман Безсмертний заявив, що «НУ» переходитиме в опозицію до урядової коаліції і відкличе своїх міністрів.

«У ситуації, яка склалася, коли не виконується Універсал, підписаний меморандум, коли відкриваються кримінальні справи проти міністрів від «Нашої України», ми не бачимо можливості далі вести діалог, переговори, шукати якісь варіанти», - сказав він.

Повну версію інтерв'ю читайте ТУТ.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

324