Народний депутат України член СПУ Олександр Баранівський відповів на три запитання кореспондента ForUm’у.

- Яка новина з Вашого особистого життя останнім часом справила на Вас яскраве враження?

- Найяскравіше враження на мене справило те, що Україна цього року вперше цивілізовано, згідно з Конституцією України дала можливість спокійно здати одному уряду свої повноваження перед новою Верховною Радою. А інший уряд сформувався згідно з Конституцією України. Тобто ми провели цивілізовану передачу влади. І в даному випадку не було тих міністрів, які йшли зі своїх постів внаслідок невиконання своїх професійних обов'язків.

- Яка з останніх політичних новин Вас найбільше здивувала?

- В якійсь мірі мене здивувала політична новина про те, що нова коаліція створилася і сформувалася саме в тому форматі, який ми бачимо зараз. Це коаліція, створена Партією регіонів, комуністами і соціалістами. Я чекав, що дана коаліція існуватиме в більш розширеному форматі. Це мене і здивувало.

Ще мене приємно здивувала новина про те, що Олександр Мороз все-таки став спікером Верховної Ради України. Можу сказати, що я схилявся до цієї кандидатури на пост спікера.

Але мене аніскільки не здивувала новина про те, що Юлія Володимирівна Тимошенко не стала прем'єр-міністром України. Я завжди був переконаний у тому, що вона не посяде цю посаду.

- Яку новину Ви чекаєте почути найближчим часом?

- На сьогоднішній день найкраща політична новина була б про те, що «Наша Україна» перестала «тягнути кота за хвіст» і ухвалила рішення про розширення формату коаліції.

«Наша Україна» зараз підіграє Юлії Тимошенко. Хоча вони вже «горіли» на ній, і вона їх вже топила! А якщо «Наша Україна» підіграватиме Тимошенко і далі, то вона їх просто «втопить». Цій політичній силі в опозиції з Тимошенко робити нічого! Вона для «Нашої України» там місця не залишить.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

814