Україна стурбована наміром Корейської Народної Демократичної Республіки провести ядерні випробування.

Про це мовиться в заяві Міністерства закордонних справ України з приводу оголошення 3 жовтня КНДР про наміри країни провести ядерні випробування.

“Таке рішення КНДР з особливою стурбованістю сприймається в Україні, яка свого часу заради зменшення ядерного протистояння і на користь глобальної безпеки і стабільності добровільно позбулася від третього в світі за потужністю ядерного арсеналу, стала без'ядерною державою”, йдеться в заяві, передає «УНІАН».

Україна як держава-учасниця Організації Угоди про всесторонню заборону ядерних випробувань закликає до поваги принципів ядерного нерозповсюдження і відзначає неприпустимість порушення існуючого мораторію на ядерні випробування.

Україна закликає КНДР усвідомити всі можливі наслідки реалізації свого рішення провести ядерні випробування, які можуть привести до непередбачуваних наслідків і негативно відобразитися на стабільності міжнародної системи ядерного нерозповсюдження. Також Україна звертається до всіх залучених у переговори з КНДР сторін докласти максимальні зусилля для уникнення загострення ситуації і мирного вирішення питань політико-дипломатичними засобами згідно з основоположними принципами міжнародного права.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

352