Звинувачення лідера БЮТ Юлії Тимошенко на адресу голови Верховної Ради України Олександра Мороза в тому, що він нібито порушує регламент, не передаючи на підпис Президенту закон про мораторій на підвищення житлово-комунальних тарифів, є підтвердженням того, що деякі українські діячі використовують «політику подвійних стандартів».

Про це, як повідомляє кореспондент ForUm’у, заявила в інтерв'ю парламентським журналістам народний депутат України із фракції «Регіони України» Раїса Богатирьова.

«Я вважаю, що ми всі звикли жити політикою подвійних стандартів. Якщо комусь не подобається одне рішення, вони застосовують норми регламенту, якщо ж намагаються не допустити такого ж підходу іншою політичною силою і здійснюють відповідний тиск на голову Верховної Ради, то це якраз не красить політичну силу, яка вдається до цього», зауважила сказала Богатирьова, додавши: «Мороз діє відповідно до регламенту».

За словами нардепа, сьогодні на зустрічі із фракцією БЮТ голова парламенту пообіцяв членам цієї фракції виконати будь-яке рішення, яке прийме регламентний комітет Ради. «Він виконав попереднє рішення регламентного комітету, коли не була підписана постанова про формування тимчасової слідчої комісії, яку пропонував прийняти Блок Тимошенко», - зазначила представник фракції «Регіони України».

Коментуючи на прохання журналістів ситуацію з підвищенням тарифів на житлокомунпослуги, Богатирьова констатувала, що зараз українські громадяни опинилися в дивній ситуації. За її словами, на вчорашній зустрічі коаліції, представників уряду і губернаторів деяких областей останні одноголосно підтримали пропозицію уряду розглянути це питання на засіданні Ради. «Вони зазначали, що органи місцевого самоврядування не можуть не підвищувати ціни, оскільки тоді руйнується вся сфера забезпечення житлово-комунального господарства. Вони підтримали пропозицію уряду спочатку провести ревізію, хто що одержує, за що платить, які обов'язки несуть сьогодні ЖЕКи і що треба зробити з боку держави, щоб навести в цьому лад», - уточнила депутат.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

388