Під час прикордонно-митного огляду автомобіля «ВАЗ» в пункті пропуску «Гоптівка» в Харківській області у схованці, обладнаній в каністрі, працівники правоохоронних органів знайшли 17,5 кілограма білого порошку.

Як повідомили у відділі з питань взаємодії із ЗМІ і зв'язків з громадськістю Державної прикордонної служби, водій зазначеного автомобіля, житель Воронезької області, повертався з півдня України. Прикордонники вирішили ретельніше оглянути його автомобіль і вивели його із загального потоку. В багажнику прикордонно-митна група знайшла дві каністри з бензином, в одній з яких була схованка. Зливши пальне, правоохоронці знайшли схованку із 17,5 кілограмама білого порошку. Аналіз показав, що порошок є прекурсором – ефедрином. Обіг ефедрину в Україні обмежено, він входить до складу деяких медичних засобів, а також використовується в приготуванні наркотиків, повідомляє «УНІАН».

Росіянин був затриманий і разом із знайденим у нього порошком переданий співробітникам СБУ. Також у мандрівника вилучили автомобіль як засіб незаконного переміщення вантажів через кордон.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

362