З першого жовтня почнеться осінній призов в армію. Всього по Криму призовуть півтори тисячі хлопців 18-25 років. З Сімферополя на термінову службу відправляться тільки 190 осіб з понад п'яти тисяч хлопців призовного віку.

Як розповів «Свежей газете» заступник військового комісара Криму, полковник Олександр Іванцов, стан здоров'я сьогоднішніх призовників залишає бажати кращого.

« Відсівають, насамперед, за здоров'ям. У третини призовників плоскостопість і сколіоз, а потім ідуть серцево-судинні захворювання і гастрит. Сьогодні абсолютно здорових хлопців майже не залишилося», – сказав Іванцов. – З 10 призовників тільки один не має обмеження за станом здоров'я».

Збільшилася кількість хлопців, які не мають базової середньої освіти. Хлопці кидають навчання, не довчившись навіть до дев'ятого класу. За словами Іванцова, серйозною проблемою є і те, що деякі з призовників схильні до вживання наркотиків і алкоголю, а також скоювали правопорушення, передає «Новий регіон».

Всіх призовників військкомат оповіщає про початок призову поштою. Якщо хлопець не приходить, підключають ЖЕКи. Якщо і це не дає результатів, військкомати звертаються до органів міліції, і вони допомагають знайти і доставити ухильників у військкомат. Служити нинішнім призовникам доведеться рік, якщо у них немає вищої освіти. Якщо хлопець відучився хоча б в ПТУ, термін служби скорочується до дев'яти місяців. У військово-морських силах і прикордонних військах служать півтора року. Як і на звичайній роботі, солдатам виплачується зарплата – грошове забезпечення. Сьогодні оплата, залежно від спеціальності, коливається в межах 50-60 гривень на місяць.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

449