Народний депутат України, член Партії регіонів Олексій Плотніков відповів на три запитання кореспондента ForUm’у.

- Олексій Віталійович, яка новина з Вашого особистого життя за останній час справила на Вас яскраве враження?

- В кінці літа я був у Парижі. Так вийшло, що я поселився в тому ж готелі, в якому жив, коли був вперше у столиці Франції 13 років тому.

Я намагався співвіднести свої нинішні відчуття з відчуттями тринадцятирічної давності, коли були інші уявлення про ціни, коли зарплата в Україні була 8 доларів, а в Парижі за ці гроші можна було придбати в кав’ярні хороше морозиво.

Я ходив тими ж сходами, по тих самих місцях, відвідував ті ж магазини. Мені було дуже цікаво співвідносити себе, Париж, світ, що змінялося за 13 років. Це, дійсно, була та новина в особистому житті, яка справила на мене, поза сумнівом, яскраве враження.

Париж став більш динамічним, електронним. Там все на автоматах. Всі підряд користуються мобільним зв'язком, знімають на цифрові камери. В магазинах продають новітню електроніку, якої немає у нас. Париж можна сприймати як місто, яке різко пішло в майбутнє, навіть за нашими мірками. На побутовому рівні дещо змінилося населення – стало більше вихідців з Азії і Африки. Судячи з магазинів і кав’ярень, з вуличної торгівлі (якої стало дуже мало) громадяни Парижа стали багатшими.

- Яка з останніх політичних новин Вас найбільше здивувала?

- Я не можу сказати, що мене здивувала якась з політичних новин. У принципі, події йдуть достатньо передбачено.

Я хотів би, щоб мене здивувала новина про розширення парламентської коаліції – про те, що туди віллється частина або вся «Наша Україна». Принаймні, цього не відбулося. Коли це відбудеться, ніхто не знає.

Такий «дохлий процес» розширення коаліції, на жаль, продовжується.

- Яку новину Ви чекаєте почути найближчим часом?

- Я хотів би почути щось позитивне в масштабах країни. Мене б потішила позитивна динаміка, позитивна реакція світової спільноти на Україну і конкретно на українські гілки влади.

Мене б потішили якісь досягнення країни на міжнародній арені – перемоги українських спортсменів на змаганнях і українських артистів на конкурсах.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

705