Кореспондент ForUm’у поставив три запитання Інні Богословській

- Яка новина у вашому особистому житті за останній час справила на вас яскраве враження?

- Якщо чесно, я думала, що після того, як «Віче» не пройшло до парламенту, декілька серйозних активістів відійдуть від проекту і складуть будь-які зобов'язання по відношенню до нього. Але виявилося інакше. Мене це здивувало. Активісти поряд. Ми всі зустрічаємося. Для мене це було приємною несподіванкою, і я подумала, що, напевно, прийшов час, коли гірші мої очікування не збуватимуться, а здійснюватимуться несподівані для мене приємні речі. Це перше. Ще в особистому житті радують дочка і внук. Дочка стає самостійним менеджером, вона втілює блискучі ідеї. Внуку 4 роки, він справжній маленький чоловік. У нього чоловіча статура, чоловіча «кістка». Мені це дуже подобатися.

- Яка з останніх політичних новин вас здивувала?

Я дуже стривожена зараз поведінкою «Нашої України». «НУ» через невміння ухвалювати швидкі і точні рішення вже програла декілька зоряних годин. Була блискуча комбінація коаліції з «НУ», Регіонів і СПУ. Але час був упущений. Була можливість створити коаліцію без участі комуністів прямо напередодні антикризової коаліції.

Дай Бог, щоб «НУ» зараз вистачило розуму зрозуміти, що їх участь у широкій коаліції необхідна для країни. Якщо Регіони залишаться наодинці з соціалістами і комуністами, і навіть, якщо припустити, що вони хочуть будувати демократичну, а не авторитарну модель, то рано чи пізно в такій компанії вони неминуче прийдуть до створення авторитарної моделі. Тому наявність «НУ» в широкій коаліції - ця наявність демократичної складовий в новій конструкції влади в Україні. І тоді складеться дуже здоровий союз.

Разом це команда управлінців, які добре розуміють, що таке ринкова економіка. З ними з'явиться шанс створення нормальної економічної моделі. «НУ» може і не завжди поводиться демократично, але, принаймні, розуміє, що таке демократія, до того ж вони представляють Західну Україну. Регіони – Східну. Мороз – Центральну. Історично так склалося, що Захід у нас голосує серцем, Схід – головою, а Центр – шлунком. Крім того, Мороз має досвід політики. Єзуїтської, макіавелівської, але політики. А комуністична партія стане тією ланкою, яка не дозволить нікому спекулювати своїм виходом з коаліції. Хоча я завжди говорила, що кращою коаліцією була б комбінація «НУ» - ПР–СПУ. Але ступінь недовіри один до одного такий великий, що ця коаліція вже неможлива.

Я сподіваюся, що в п'ятницю буде створена широка коаліція. Доведеться її представникам вчитися розмовляти один з одним.

- Яку новину ви хотіли б почути найближчим часом?

- Я б хотіла почути, що Президент України почав брати активну участь у політичному процесі. А також те, що ПР зрозуміла, що з політичної сили, організованої за принципом монополії або зграї, вона повинна перетворитися на політичну силу, яка може стати загальнонаціональною.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

801