Кореспондент ForUm’у поставив три запитання директору Інституту глобальних стратегій Вадиму Карасьову.

- Яка новина у вашому особистому житті останнім часом справила на вас яскраве враження?

- На мене все справляє яскраве враження. І це стосується не тільки новин з мого особистого життя, але і з політичного життя країни також. У мене суцільний позитив.

- Яка з останніх політичних новин вас здивувала?

- Українська політика настільки цікава і дивна, що часто просто перетворюється на протилежність. І останнім часом мене вже нічого не дивує в політичному житті країни.

Немає нічого такого, що б мене здивувало або захопило. Нічого не дивує тому, що в українській політиці, останнім часом, стільки різних подій, які відбуваються на межі приколу. І, здавалося б, дивні речі стають рутинними і буденними. Українська політика не схожа на те, що Арістотель називав філософією, а філософія визначалася, тим же Арістотелем, як здивування. Тому в нас немає ніякої філософії - є тільки боротьба і конкуренція.

- Яку новину ви хотіли б почути найближчим часом?

- Я вже новин не чекаю. Я втратив надію на те, що будуть якісь важливі і цікаві новини в політичному житті України. Якщо говорити про так звані довгограючі платівки в українській політиці, я хотів би, щоб найближчим часом на стрічках новин з'явилося або підтвердження коаліції і універсаліади, або нерозширення цієї коаліції. Цю новину я чекаю не тільки тому, що вона цікава мені або відкриває політичні, економічні горизонти для країни, але і тому, що іноді потрібно зуміти вийти на останнє коло і перетнути фінішну пряму. Потрібно поставити крапку. Країна не може весь 2006 рік жити виборами і формуваннями коаліцій.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

819