Вкладення в освіту - це інвестиційне майбутнє України. Таку думку, представляючи проект Державного бюджету України на 2007 рік, висловив перший заступник міністра фінансів України Вадим Копилов, передає кореспондент ForUm’у.

«Тому ми передбачаємо, що кількість фахівців має переходити в якість», - сказав він і додав, що освіта повинна бути реформована, особливо вища і середня.

За словами заступника міністра, сьогодні відчувається гострий дефіцит фахівців робочих спеціальностей. «Це при тому, що у нас досить потужна мережа професійно-технічних закладів - понад 900 профтехучилищ, в яких одержують робочі спеціальності до 480 тисяч учнів», - пояснив заст. Азарова.

Копилов підкреслив, що в Україні відсутня ув'язка між державним замовленням на підготовку робочих кадрів і реальними потребами економіки. «Для виправлення цієї ситуації пропонується формувати держзамовлення на базі показників балансу ринку праці і трудових ресурсів з залученням Міністерства праці і соціальної політики», - відзначив він.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

394