Європейський Союз сподівається почути від прем'єр-міністра України Віктора Януковича в Брюсселі про його плани у сфері проведення реформ, думку про заплановану угоду України і ЄС, а також про приєднання України до Світової організації торгівлі.

Про це в Брюсселі напередодні візиту голови українського уряду, який відбудеться 14 вересня, повідомила офіційний представник Європейської комісії Емма Удвін.

"Ми сподіваємося почути від нового прем'єр-міністра про його плани, як він буде продовжувати дуже важливі реформи в Україні, які є ключовими у відносинах з ЄС, якою є його точка зору на нову угоду, переговори про яку почнуться наступного року, яким є його план стосовно виконання необхідних процедур в плані приєднання до Світової організації торгівлі. Це дуже важливо з погляду того, як далеко ми просунемося в розвитку зони вільної торгівлі", - зазначила вона, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Представник Єврокомісії уточнила, що ці питання обговорюватимуться не тільки під час двосторонніх зустрічей, але й на засіданні Ради Україна-ЄС з питань співпраці.

Е.Удвін висловила надію на те, що в Брюсселі побачать "спадковість" уряду, який буде "проєвропейським і реформаторським".

Вона ще раз нагадала позицію ЄС, що Україна не повинна вибирати між Європою і Росією. "Ми вважаємо, що, виходячи з географічного положення, Україна повинна мати дуже гарні відносини з обома своїми великими сусідами. Для нас це очевидно - ніякого вибору в цьому плані не повинно бути", - наголосила Е.Удвін.

При цьому Удвін вважає, що можливе створіння митного союзу в рамках Єдиного економічного простору "потенційно може бути проблематичним". "Створення митного союзу в рамках домовленостей про створення зони вільної торгівлі з Росією буде складною обставиною, яка означатиме, що ми не зможемо просуватися вперед в плані створення зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом", - зауважила вона, додавши, що не вважає, що такою є позиція українського уряду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

332