Народний депутат 3 і 4 скликання, член КПУ Юрій Соломатін відповів на три запитання кореспондента ForUm’у.

- Юрію Петровичу, яка новина з Вашого особистого життя за останній час для Вас найбільше запам'яталася?

- Це те, що я став вільною людиною. Живу для себе. Насолоджуюся своєю незалежністю.

- Яка з останніх політичних новин Вас найбільше здивувала?

- Здивувала мене новина, пов'язана з підписанням Універсалу національної єдності. Річ у тім, що в серпні в Секретаріаті Президента на круглий стіл дивним чином зібралися ті політичні сили, які не стикуються між собою. Але вони зістикувалися. Це цікаво. Подивимося, що з цього вийде.

На круглому столі Комуністична партія України не підписала цілу низку пунктів цього Універсалу у зв'язку з тими принциповими положеннями, яких вона дотримується з моменту свого створення. Тому її поведінка на цьому заході була відповідно до своєї довготривалої програми і свого статуту.

- Яку новину Ви чекаєте почути найближчим часом?

- Найближчим часом я чекаю почути новину про те, що розвалиться політична партія «Наша Україна». Я думаю, що в ній відбудеться розкол, і половина її членів ввійде до складу існуючої Антикризової коаліції.

Вчора член «Нашої України» Юрій Ключковський заявив, що його партія не згодна на приєднання до старої коаліції, а наполягає виключно на створенні нової - коаліції національної єдності. Але для цього немає підстав. Пан Ключковський дуже багато хоче.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

716