Наступна сесія Київської міської ради запланована на 28 вересня.

Про це повідомив журналістам заступник Київського міського голови – секретар Київради Олесь Довгий.

За його словами, члени всіх постійних комісій Київради повернулися з відпусток і почали підготовку до цієї сесії. Довгий відзначив, що вже підготовлена ціла низка питань, які виноситимуться на пленарне засідання сесії. Як сказав секретар Київради, питання готуються в комісіях до 14-15 вересня.

Серед основних проектів рішень, які будуть винесені на цю сесію, зокрема, наповнення бюджету столиці за рахунок продажу земельних ділянок, сказав він.

Як зазначив Довгий, це питання не розглядалося останні півроку, тому бюджет міста недоотримував кошти по цій статті. Хоча, відзначив він при цьому, доходи бюджету все ж таки перекривалися за рахунок того, що влада Києва економила кошти і більш ретельно контролювала витрати.

Бюджет також поповнювався за рахунок нових джерел, які впровадив Київський міський голова Леонід Черновецький, тобто за шість місяців 2006 року бюджет столиці є профіцитним, відзначив Довгий.

Все ж таки, за його словами, бюджет має одержувати кошти і від продажу землі, тому на цю сесію буде винесений перелік перших ділянок, які виставлятимуться на продаж.

Крім того, повідомив секретар Київради, на сесію буде винесено декілька питань стосовно відміни рішень сесії Київради попереднього скликання про відчуження комунального майна столиці.

«Ми виявили недоліки в питаннях відчуження майна попередньою владою, які є просто грабіжницькими, і ми винесемо на порядок денний декілька питань щодо відміни рішень про відчуження майна попереднім скликанням (Київради)», - сказав Довгий, передає «УНІАН».

Він нагадав, що на попередній сесії депутати припинили оренду або відчуження комунального майна і дали доручення управлінню комунального майна і відповідній комісії Київради відпрацювати нову концепцію, тобто нову схему оцінки комунального майна. Ця концепція, за інформацією Довгого, майже готова і проходить узгодження у фракціях. Він висловив надію, що ця концепція буде винесена і затверджена на найближчій сесії.

Він також повідомив, що на засідання сесії буде винесено низку організаційних питань, зокрема, щодо громадських приймалень депутатів, деяких поправок до бюджету, роботи адміністрацій, у тому числі створення і реорганізації управлінь.

За словами Довгого, 28 вересня сесія проходитиме в колонному залі КМДА, оскільки в сесійній залі на четвертому поверсі будівлі мерії до того моменту реконструкція не буде завершена. Відкрити її для проведення пленарних засідань планується в середині жовтня.

Тривалий ремонт він пояснив тим, що проект реконструкції сесійної зали, який був напрацьований попередньою владою столиці, був невдалим, і його довелося допрацьовувати. Вдосконалений проект передбачає зручні умови для роботи як всіх 120 депутатів, так і для журналістів, - запевнив Довгий.

Зокрема, за його словами, трибуна буде перенесена в центр зали, встановлена нова система голосування, як у Верховній Раді України. Для преси, за словами Довгого, в холі будуть встановлені спеціальні столи, обладнані комп'ютерами з доступом в Інтернет, а також виведені монітори з прямою трансляцією засідань сесії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

563