Народний депутат України з фракції «Регіони України» і глава підкомітету з питань реклами Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова і інформації Олена Бондаренко відповіла на три запитання кореспондента ForUm’у.

- Олено Анатоліївно! Яка новина з Вашого особистого життя справила на Вас найбільше враження?

- Я зовсім недавно повернулася із Західної України. Я вперше в житті побачила Карпати. Як то кажуть, «побачити Париж і померти», так я вважаю, що краще побачити Карпати і жити далі заради того, щоб приїхати туди ще.

Це дійсно найкрасивіше місце в Україні нарівні з Криму і, напевно, найбільше надбання, найкрасивіші природні ресурси, які має Україна. До Карпат потрібно їхати дихати повітрям, дивитися на цю красу, милуватися всім і жити далі.

На Говерлу, на жаль, я не підіймалася. Мені сказали, що це доить важкий підйом на декілька годин. Висота Говерли - 2 тис.61 метр, а на той момент, коли ми там були, пройшов дощ, дорога була дуже слизькою і ми не ризикнули. Але Яремча, Ворохта, Буковель – це, звичайно, найкрасивіші місця, які є в Карпатах.

- Яка новина в політичному житті країни вас найбільше здивувала?

- Найприємнішою і дивовижною новиною для мене стала згода Олександра Мороза увійти до коаліції з нами - Партією регіонів і з комуністами. Для мене ця новина була і дивної і приємної. Я можу припустити, що ця новина для інших людей не була радісною, але після того, як Юлія Володимирівна (Тимошенко – ред..) влаштувала істерику після нібито створення помаранчевої коаліції і загрожувала пальчиком з трибуни, покрикуючи «донецьким», що вони попрощаються з владою швидко і надовго і їм буде комфортно в опозиції. Ці жіночі істерики ні до чого. Злорадність також не личить політику, тому життя її покарало, і Мороз не захотів йти з нею по одному шляху - по шляху жіночих істерик, тупання ніжками і вимоги місця прем'єр-міністра.

В 1933-у році в Німеччині саме так і поступив президент, віддавши місце канцлера Гітлеру, який вимагав тільки місце канцлера.

- Яку хорошу новину Ви чекаєте почути найближчим часом?

- Для мене, напевно, найприємнішою новиною було б, якби Асоціації виробників тютюну і алкоголю раптом всі разом відмовилися б від своєї реклами в громадських місцях, оскільки я є головою підкомітету з питань реклами, і в нас це найжорсткіше питання. Якраз під час останнього розгляду ми відхилили два недопрацьовані законопроекти, що стосуються заборони реклами алкоголю і тютюну на телебаченні, радіо і зовнішніх носіях.

Якби самі виробники подумали і відмовилися від цієї реклами, а подумали б про наше молоде покоління і про суспільну мораль, я думаю, це було б найприємнішим.

Ще б мене порадувала новина, якби раптом придумали таблетки для молодості саме для жінок, щоб у 60 виглядати на 20 років.

Ганна Писаренко

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

829