Політолог, директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна Кость Бондаренко відповів на три запитання кореспондента ForUm’у.

- Кость, яка новина з Вашого особистого життя для Вас найбільше запам'яталася?

- Їх декілька. Перша – купівля нової квартири і початок ремонту.

Друга – переформатування особистого життя.

Третя – завершення роботи над книгою про Леоніда Кучму, в якій більше 600 сторінок, багато довідкового матеріалу і фотографій. Вона зараз знаходиться в технічній обробці. Робоча назва – «Леонід Кучма – політичний портрет в історичному інтер'єрі». Я в ній розказую про епоху Леоніда Кучми. Крім того, є декілька розділів про його особливості, є якісь міфи, які розвінчуються або створюють стереотипи.

- Яка з останніх політичних новин Вас найбільше здивувала?

- Було приємно усвідомити, що створилася та коаліція, про формат якої я говорив, ще починаючи з осені минулого року. За що мене часто критикували. Я стверджував, що «помаранчевим» і «біло-блакитним» треба протягнути один одному руку.

Що стосується тих новин, які здивували, таких не було. Здивування – це якийсь такий шок (приємний або неприємний). Але шокуючих не було.

- Яку новину Ви чекаєте почути найближчим часом?

- Про те, що все-таки уряд працює і досягає якихось успіхів, передусім у соціальній сфері і в економіці.

По-друге, хотілося б почути, що наш Президент вирішив зайнятися державними справами, а не власною пасікою.

По-третє, що Юлія Тимошенко вирішила запропонувати якусь конструктивну програму діяльності опозиції, а не суцільну деструкцію і гасла: «Геть!», «Ганьба!».

По-четверте, хочу почути про грандіозні прориви України на світовому рівні, що наша країна перетворюється на чинник міжнародної політики, а не залишається якимсь політико-географічним непорозумінням.

По-п'яте, що в політиці починають з'являтися нові люди, які приходять на зміну старим, тим політикам, які сьогодні формують владу.

Ольга Москалюк

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

841