Міністерство фінансів пропонує узаконити виняткове право Кабінету Міністрів України вносити до парламенту проекти законів про внесення змін до державного бюджету.

Про це говориться в розглянутому сьогодні на засіданні уряду проекті закону “Про Кабінет Міністрів України”.

“ Виключно Кабінет Міністрів України забезпечує подання до Верховної Ради України проектів законів про внесення змін до закону про державний бюджет України”, - написано в пункті 2 статті 30 проекту закону, яка присвячена здійсненню права законодавчої ініціативи урядом.

Цією статтею також передбачається, що представляти проект закону, поданого урядом, у Верховній Раді має за дорученням прем'єра один з членів уряду. Як виняток, проект закону може представляти заступник міністра, або керівник центрального органу виконавчої влади, який не входить до складу Кабміну, передає «УНІАН».

Статтею 31 проекту закону також передбачається, що уряд має право за власною ініціативою, або за поданням парламенту робити висновки щодо повноти економічного обґрунтовування і фінансового забезпечення проектів законів. Кабінету міністрів планується також надати право проведення експертиз законопроектів, внесених на розгляд парламенту іншими суб'єктами законодавчої ініціативи.

“ Висновки Кабінету Міністрів України щодо таких проектів законів підлягають обов'язковому розгляду Верховною Радою України. У разі негативного висновку Кабінету Міністрів України щодо впливу проекту закону на прибуткову і/чи витратну частину бюджетів, він не включається до порядку денного пленарного засідання Верховної Ради України”, - пропонується статтею 31 проекту закону “Про Кабінет Міністрів України”.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290