У ході оперативно-профілактичної операції під умовною назвою „Таксі” працівники Державної автоінспекції задокументували понад 24-х тисяч порушень Правил дорожнього руху водіями таксі, з яких маршрутними, – 8,5 тисяч і легковими – 15,6 тисяч.

Як повідомили в прес-службі ДАІ МВС України, метою операції було викриття фактів знищення номерних знаків агрегатів автомобілів, що використовуються як таксі, виявлення таких транспортних засобів, які експлуатуються з підробленими номерами і реєстраційними документами.

За час здійснення оперативно-профілактичних заходів працівники ДАІ виявили 303 факти знищення агрегатів автомобілів, у тому числі 188 автомобілів, які використовувалися як таксі. Викрито 26 легкових автомобілів, які експлуатувалися як таксі і були в розшуку. В той же час під час операції розкрито 67 незаконних заволодінь транспортними засобами. На усунення недоліків, задокументованих під час обстеження об'єктів дорожньої інфраструктури, направлено 411 інформацій керівникам зазначених організацій.

Так, у Дніпропетровській області працівники ДАІ зупинили таксі „Опель”. Під час перевірки документів з'ясувалося, що водій цього легкового авто за керування в нетверезому стані рішенням відповідних судів з 4 серпня 2004 року чотири рази був позбавлений права на керування транспортним засобом. Під час зупинки у правопорушника було вилучено посвідчення водія і талон попередження.

Аналогічна ситуація склалася і в Севастополі, де з 242 позбавлених судом права керування водіїв посвідчення водія і талони попередження вилучені тільки у 36 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

354