Народний депутат В’ячеслав Кириленко (фракція «Наша Україна») спростовує інформацію про створення нової політичної партії представниками блоку «Наша Україна», про що повідомляла недавно газета «Комерсант-Україна».

Як повідомляв ForUm, за даними газети «Комерсант-Україна», колишній прем'єр-міністр Юрій Єхануров і перший заступник глави Секретаріату Президента Іван Васюник ініціюють створення в Україні нової політичній партії праволіберальної чи ліберально-консервативної ідеологічної спрямованості. Як писала газета, «до створення нової партії причетні також народний депутат Микола Катеринчук, лідер «Християнсько-Демократичного союзу» Володимир Стретович і колишній віце-прем'єр В’ячеслав Кириленко. Всі вони підтвердили інформацію про те, що подібні проекти обговорюються». За інформацією джерела в блоці «Наша Україна», також ведуться розмови з Юрієм Луценком і Віталієм Кличком. Народний депутат Катеринчук допустив, що нову партію міг би очолити Валерій Хорошковський.

Сьогодні в інтерв'ю журналістам Кириленко відзначив, що думки про доцільність створення нової партії у багато є, але реальної справи поки що немає. «І взагалі, я думаю, що можна фантазувати на цю тему багато, поки не виникне реальний поштовх для можливого створення такого проекту. Говорити про його реальність рано», - підкреслив Кириленко.

Він відзначив, що всі оцінки даються передчасно і лише подальший хід політичних подій покаже, чи є необхідність у створенні такої партії.

Також Кириленко висловив надію, що питання входження чи невходження «Нашої України» в коаліцію не приведе до розколу фракції, але він не знає, як розвиватимуться події.

Він підкреслив, що частина депутатів від фракції де-факто вже ввійшла до коаліції - ще перед голосуванням по уряду, а частина не ввійшла. «Думаю, що будуть різні думки, і в цьому значенні досягти одностайності не вдасться, позиції будуть взаємовиключні», - сказав Кириленко і відзначив, що не хотів би, щоб це призвело до розколу фракції.

«Я бачу багато алгоритмів співіснування в межах однієї фракції депутатів, які мають протилежні погляди щодо кандидатури Віктора Януковича і діяльності фракції Партії регіонів в уряді Януковича», - сказав Кириленко, додавши, що якщо депутати проявлятимуть толерантність, то співіснування може бути тривалим.

Він пояснив, що не обмовився, згадуючи діяльність фракції Партії регіонів в уряді. За словами Кириленко, він має на увазі те, що поки що всі ініціативи уряду вступають в пряму суперечність з текстом і духом Універсалу національної єдності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

407