Кошти в сумі 23 тис. 930 грн. виділила влада Києва на оплату виготовлення макетів для соціальної реклами про загрозу споживання продуктів харчування, придбаних у місцях стихійної торгівлі без санітарного контролю.

Текст відповідного розпорядження Київського міського голови Леоніда Черновецького розміщено на офіційному сайті КМДА.

В документі наголошується, що кошти на цей захід будуть профінансовані за рахунок Програми фінансування міським головою доручень виборців і рішення соціально-економічних проблем. Вони будуть перераховані Головному управлінню з питань торгівлі і побуту КМДА.

Як повідомляв ForUm, в липні в Києві міська влада організувала громадські слухання з питань несанкціонованої торгівлі. Тоді повідомлялося, що в столиці діє 120 офіційних ринків, де існує понад 2,5 тисячі робочих місць. В той же час, у Києві виявлено понад 100 стихійних ринків. За інформацією заступника головного санітарного лікаря Києва Сергія Пастушенка, від 80% до 85% випадків захворювань кишковими інфекціями стосуються продуктів харчування, придбаних киянами в місцях несанкціонованої торгівлі.

На слуханнях столична влада ухвалила рішення проводити серед населення Києва інформаційну роботу щодо хвороб від споживання продуктів, придбаних на стихійних ринках, а також вивчити можливість облаштування місць стихійної торгівлі в санкціоновані невеликі продуктові ринки.

Черновецький тоді також повідомив, що влада столиці спробує провести переговори з селянами, які привозять на продаж у столицю продукти харчування, щодо можливості здійснення у них закупівель комунальними підприємствами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

347