Президент України Віктор Ющенко провів нараду з керівництвом свого Секретаріату, під час якої було обговорено політичну ситуацію в країні, парламентську кризу та перспективи продовження загальнонаціонального круглого столу за участю представників Верховної Ради та громадськості. У нараді також взяв участь т.в.о. Секретаря РНБО України Володимир Горбулін. Про це ForUm’у повідомили у прес-службі глави держави.

Члени робочої групи, що від Секретаріату працює над текстом Універсалу національної єдності, поінформували Президента про хід переговорів щодо узгодження цього документу з представниками парламентських фракцій.

Глава держави висловив занепокоєння тим, що політичні сили, представлені у Верховній Раді нового скликання, знову обирають для себе мову шантажу замість того, щоб об'єднатися навколо ідеї єдності України та захисту її національних інтересів.

Сьогодні Президент, крім цього, провів політичні консультації щодо ситуації в парламенті з керівником фракції «Наша Україна» Романом Безсмертним.

Триває зустріч Глави держави з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем. Тема їхньої розмови - шляхи врегулювання парламентської кризи, позиції фракцій відносно підписання Універсалу національної єдності та готовність політиків відкинути вузькопартійні інтереси заради об'єднання України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

593