Українське товариство охорони птахів реалізує в Криму проект розвитку орнітологічного туризму. На думку розробників проекту, такий вид туризму допоможе збалансувати інтереси місцевих общин і птахів.

Протягом року товариство охорони птахів працювало з п'ятьма зацікавленими товариствами Євпаторії, Керчі, Феодосії, Багерове і Прудникове. В рамках проекту були проведені круглі столи, тренінги зі складання бізнес-планів і принципів стратегії розвитку орнітологічного туризму. Товариства отримали рекомендації орнітологів і екологів з розробки орнітологічних маршрутів.

В даний час орнітологічні тури пропонуються туристам, які приїжджають до Криму. Крім того, деякі товариства внесли пропозиції в місцеві ради щодо включення орнітологічного туризму в стратегічний план розвитку району, передає «Новий регіон».

Українське товариство охорони птахів сподівається, що орнітологічний туризм підвищить обізнаність громадськості в проблемах охорони навколишнього середовища і залучить місцеве населення до збереження екологічно цінних територій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

321