Підписання Універсалу національної єдності залежить від психологічного стану учасників круглого столу. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту ForUm’у висловив народний депутат, член БЮТ Дмитро Видрін.

«Я не знаю, які почуття їх (учасників переговорів - ред.) зараз охоплюють. Взаємна ненависть, антипатія, неприязнь або пробуджене почуття взаємних економічних симпатій», - сказав він.

За словами нардепа, шантаж і тиск - це найвірніший і головний інструмент в політиці. «Тому, я думаю, що іде взаємний «шантаж» і взаємний тиск (НУ і ПР - ред.). Я не бачу тут нічого незвичайного», - пояснив Видрін.

Нагадуємо, що член президії Партії регіонів, народний депутат Тарас Чорновіл вважає, що Універсал національної єдності не буде підписаний.

«Підписаний цей документ не буде. Переговори щодо Універсалу зайшли в тупик. З вини «Нашої України». Вона підмінила повноцінний і рівноправний діалог про майбутнє держави елементарним нав'язуванням Партії регіонів і її соратникам по антикризовій коаліції шляхів зради», - сказав Чорновіл.

За його словами, «Президент повинен зрозуміти одне - сьогодні його політична сила представляє 13% виборців, які були на виборах, і реально 7 або 8%, які їх підтримують. Вони повинні виходити з цього. Ідеї, які вони нав'язують, це ідеї абсолютної меншості, одної п'ятої або одної шостої громадян України».

«Ми не визнаємо шантаж і ультиматуми. Будь-які погрози розпуску парламенту - порушення Конституції і Законів України», - сказав народний депутат.

Як повідомлялося, в ніч з п'ятниці проти суботи, під час круглого столу в Секретаріаті Президента Главі держави і лідерам політичних сил так і не вдалося підписати Універсал національної єдності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

351