Віктор Ющенко до останнього шукатиме компроміс, який консолідуватиме парламент і суспільство. Така думка лідера Української народної партії Юрія Костенка, про яку він повідомив в прямому ефірі радіо "Ера", коментуючи можливість розпуску парламенту.

В той же час, підкреслив Костенко, "обставини і досить провокаційні заяви керівництва Верховної Ради, дії і рішення політичних сил - головних гравців політичного процесу, можуть примусити Президента піти на радикальні кроки і розпустити парламент".

Відповідаючи на запитання щодо можливості силового варіанту розвитку подій, Костенко виключив таку вірогідність, зробивши наголос на тому, що Президент не піде на порушення Конституції і узурпацію влади. "Це не його харизма. Проте, конституційний безлад, до якого штовхають політичні сили, - передусім, ті, які сформували антикризову коаліцію, - це ще більша загроза для української державності", - вказав він, передає «ЛІГА».

Кажучи про варіант розвитку подій, який у цій ситуації підтримує Українська народна партія, Ю.Костенко назвав варіант розпуску парламенту, в результаті якого українські громадяни зможуть вибрати "більш патріотичну, більш чесну, більш професійну владу". "Якщо цього не відбудеться, без сумніву, УНП закликатиме політичні сили, які стояли біля витоків "помаранчевої революції", об'єднатися заради захисту національних інтересів України. Пози "ображених політиків" - це найкоротший шлях до особистих політичних інтересів, а не до державних. Ми були в опозиції майже 15 років; коли ми були в парламенті, національна демократія ніколи не мала більшості, проте ми завжди працювали на користь української держави. Ми ніколи не підтримували рішень, які вели до політичної кризи. Ми були державним стабілізатором, без якого розвиток неможливий", - підкреслив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

353