Міністерство закордонних справ перевіряє інформацію і з'ясовує обставини затримання українських туристів у московському аеропорту «Шереметьєво-1». Про це повідомили в четвер в прес-службі МЗС.

Наразі в аеропорту перебуває представник українського посольства, який з'ясовує ситуацію на місці і готовий, у разі потреби, надати будь-яку допомогу громадянам України, повідомив агентство прес-секретар посольства України в Росії Сергій Довбешко, передає «Інтерфакс-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm, група українських туристів з восьми осіб була затримана в московському аеропорту «Шереметьево-1» у звинуваченні в тероризмі в ніч на четвер.

Як повідомив один з членів української групи, туристи вилетіли з Москви в Петропавловськ-Камчатський рейсом о 16:20 в середу. Через три години польоту літак був повернений в аеропорт «Шереметьево-1». Причиною повернення літака послужили нібито технічні причини.

Коли літак знов готувався вилетіти в Петропавловськ-Камчатський, українських туристів зняли з рейса, пред'явивши їм звинувачення в тероризмі, стверджує один з членів української групи.

За його словами, спочатку російська сторона заборонила летіти двом українцям з восьми. Вслід за цим якийсь громадянин хотів винести багаж українців з літака. Потім всіх українців зняли з борту літака, а рейс, яким мали б летіти до 200 людей, відмінили, передає «Newsru.com».

Член української туристичної групи стверджує, що до складу групи входять керівники декількох українських інвестиційних компаній і депутат Київської обласної ради, член фракції «Наша Україна».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327